Pasta Carbonara – En av mine favoritter!

Pasta Carbonara er så godt! Dette er vel en av de mest kjente pastarettene som finnes og lages på utallig forskjellige måter. Det er ikke helt enighet om hvordan denne retten egentlig skal lages. Noen bruker fløte, mens andre er trofaste mot å kun bruke eggeplommer. Jeg bruker begge deler da jeg synes det gir det beste resultatet. Her kommer min variant av denne veldig gode pastaretten.

DSC_0033.jpg

Oppskrift 2 store porsjoner:

  • Spagetti av god kvalitet
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili uten frø
  • olivenolje
  • fersk basilikum
  • 1,5 dl fløte
  • 1 pakke bacon / pancetta
  • 50 gram parmesanost
  • 2 eggeplommer
  • saften av 1/2 sitron.

Hvordan:

Jeg starter med å sette på en kjele med vann til spagettien. I vannet tar du litt olje og godt med salt. Når spagettien koker kan du gjøre i stand resten av retten. Finn frem en stor stekepanne og tilsett litt god olivenolje. Start med å steke baconet sprøtt og legg over på tørkepapir så fettet renner av. Jeg steker sjalottløk, chili og hvitløk på medium varme i resten av fettet fra baconet i pannen.

DSC_0035-2.jpg

Tilsett deretter fløten og la denne koke litt inn sammen med løken. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

DSC_0042.jpg

Riv opp parmesan og separer egg så du får 2 eggeplommer.

DSC_0039.jpg

Finhakk litt basilikum og nå er du klar til å gjøre ferdig retten. Det som er viktig med en carbonara er at du serverer den rett etter den er ferdig. Dette er ikke en rett som blir veldig god hvis den må stå lenge før den serveres. Når spagettien er ferdig skyller du av vannet og legger spagettien i stekepanna sammen med fløte og løk blandingen. Legg på revet parmesan, eggeplommer og basilikum.

DSC_0043.jpg

Bland godt sammen og legg opp på en tallerken. strø over finhakket sprø bacon. Pynt med litt mer parmesan, basilikum og hell over litt god olivenolje. Avslutt med litt nykvernet pepper. Dette er en fantastisk pastarett og jeg synes denne metoden gir det beste resultatet. Lykke til.

DSC_0055

Kommenter