Tom Yum Goong – Thailandsk rekesuppe som smaker fantastisk!!!

Denne suppa har masse deilig smak og er veldig sunn! Dette er en smaksbombe med masse næring som i tillegg koster lite. Ikke la deg skremme av navnet, denne suppa klarer alle å lage.  Denne Thailandske suppen er utrolig god og jeg anbefaler deg virkelig å prøve den. Server som middag, forrett eller som en deilig kveldsmåltid.

Oppskrift:

  • 400 gram ferske reker
  • Skallet og hodene fra rekene
  • 2 ss nøytral olje. (rapsolje/solsikkeolje)
  • 2 kinahvitløk (eller 4-5 fedd vanlig)
  • 1 klump Ingefær (ca som tommelen)
  • 2 små Galangal røtter (hvis du ikke får tak i ta litt ekstra ingefær)
  • skallet fra 1 lime
  • 2 røde chili med frø
  • 2 stk vårløk
  • 0,5 dl fishsauce
  • 0,5 dl Oystersauce
  • saften av 1/2 lime
  • litt fersk koriander.

Hvordan:

Start med å skrelle rekene. Legg de pillede rekene i en skål og spar på alt skall og hodene. Legg de pillede rekene i kjøleskapet frem til servering.

Finn frem en kjele og tilsett oljen. Når oljen begynner å ryke legger jeg i alt skallet/hodene og rører godt rundt. Stek i noen minutter på høy varme.

Når rekeskallene steker kutter jeg opp ingefær, hvitløk, chili, galangal og bunnen av vårløkene. Hell dette over skallet og stek i noen minutter til.

Mål opp fishsauce og oystersauce og tilsett i gryta. Hell i 1 liter vann og la koke uten lokk i 50 minutter. Sil av suppen og tilsett saften av 1/2 lime.

Smak deg til om du ønsker mer syre i retten. Da tar du litt mer limesaft. Finhakk toppen av vårløken og chili i tynne strimler.

Hell den varme suppa i tallerkner, legg i rekene rett før servering og strø over vårløk og chili. Avslutt med litt fersk koriander og server. Dette er en utrolig god suppe!! Lykke til.

4 Comments Add yours

  1. Britt Åse sier:

    Denne suppen ble vel sterk i smak må da bruke mer veske… Etter 50 minutter kok ble det for sterk for min smak.

    1. janhenriks sier:

      Det er mye smak i denne suppen. Den er ganske sterk også. Kjedelig hvis den ble for sterk for din smak. Det som gjør det litt vanskelig med styrke er at det er veldig forskjellig styrke på chili. Selv de samme røde har forskjellig styrke fra gang til gang. Jeg vil anbefale og ikke ta mer væske, men mindre chili hvis du velger å prove den igjen.

  2. Takk 😄 for svar..
    Jeg har noen små biffstk i frysen.. Tenkte å lage en gryte forslag??

    1. janhenriks sier:

      Har mange gode gryter her inne med biff. Hvis du liker litt spennende mat kan jeg varmt anbefale Beef Rendang. Malaysisk gryte. Søk eller bla nedover på siden min så finner du den 🙂

Kommenter