Philly Cheesesteak – smeltet ost, biff, løk og paprika klemt sammen av godt brød! Dette er kosemat.

Philly Cheesesteak er en av de helt klart beste sandwichene jeg vet om. Jeg smakte denne for første gang for et par år siden når jeg var i USA. Her er det ikke spart på godsakene. Tynne deilige flak av oksekjøtt, spicy grønnsaker og masse smeltet ost. Denne retten er ikke anbefalt av Grethe Roede, men smaker utrolig godt! Finn frem noen servietter, for her blir det litt grisete.

Oppskrift2 pers(1 lang baguette):

  • 250 gram ytrefilet av okse i tynne skiver.
  • 1 baguette
  • 150 gram Mozarello ost
  • litt dijon sennep
  • chilisaus
  • 1/2 løk
  • 1/2 grønn paprika.
  • 2 ts sukker
  • 1 ss balsamico eddik
  • Salt og pepper.

Denne gangen tilberedte jeg biffen sousvide. Da blir kjøttet vakumert og lagt i et vannbad. Jeg lot den ligge i 3 1/2 time på 55 grader. Dette er ikke nødvendig utstyr. Du kan også steke den vanlig i panne og sette den i ovnen til den når 55 grader i kjernetemperatur. La den kjøle seg helt ned før du skjærer den tynne skiver.

Når du skal lage denne sandwichen er det greit å ha alt klart.

Det tar nemlig veldig kort tid å lage når du først setter i gang. Jeg starter med å varme opp baguetten i stekeovnen.

Finn frem en stekepanne og skru på høy varme. Bruk litt olje i panne og tilsett finstrimlet løk og grønne paprika. Stek til løken begynner å få litt farge. Tilsett sukkeret over løken og hell i balsamico eddiken. Bland sammen og legg på den ene siden av stekepanna. Ta litt mer olje i panna og legg i skivene av biff. Krydre med salt og pepper. Strø over osten og la den smelte litt. Smør på dijon sennep på baguetten og ta på litt chilisaus. Bland sammen alt i stekepanna og legg over på baguetten. Legg på «lokket» til baguetten og press litt sammen. Denne smaker best om du spiser den rykende varm. Dette er virkelig en deilig sandwich. Lykke til.

Kommenter