Potetstappe – 5 triks for å få et bedre resultat!

Potetstappe kan brukes både til hverdags og festmåltider. Du kan lage den grov og med lite smør til en fløyelsmyk tomatpure som har masse smør og smaker fantastisk. Dette er noe de fleste føler at de behersker, men med noen enkle triks blir resultatet så mye bedre. Det burde være ulovlig å kjøpe potetmos på pose. Dette klarer alle! Det smaker mye bedre og har langt mer næring når du lager det selv.

5 triks for å få et bedre resultat!!

  1. ikke bruk salt i vannet
  2. del potetene opp i mindre biter
  3. varm opp melk, smør og krydder før du blander med potetene
  4. smak til med salt rett før servering, da blir det ikke seigt.
  5. press igjennom en sil hvis du skal ha en silkemyk potetmos.

Oppskrift «hverdagspotetstappe»: (4 personer)

  • 3-4 store poteter pr person.
  • 4 dl melk
  • 50 gram ekte smør
  • 2 ts revet muskat
  • Salt og nykvernet pepper

Hvordan:

Start med å skrelle potetene, kutt i mindre biter og legg i en kjele.

Fyll opp med kaldt vann UTEN salt og la koke til potetene er møre. Varm opp melk og smør i en egen kjele. Tilsett pepper og muskat i melk og smørblandingen. Når potetene er møre heller du av vannet og moser de skikkelig mens du heller på den varme melkeblandingen.

Avslutt med å røre med en visp. Ikke rør for mye da blir det litt klissete konsistens. Smak til med salt og server.

Hvis jeg lager denne retten til fest, øker jeg mengden smør betraktelig og mindre melk. Passer på at den er helt silkemyk. Dette kan gjøres ved å presse den igjennom en sil.

 

One Comment Add yours

Kommenter