Hvetetortillas – Sånn gjør du det – enkelt og utrolig godt!

den

Det er veldig vanlig å spise taco i dette landet og det kjøpes tonnevis med industriproduserte tortillas. Jeg tror mange tror at dette er vanskelig å lage eller så har de aldri smakt nystekte hjemmelagde tortillas. Det smaker nemlig så utrolig mye bedre enn de du kjøper. Lag dine egne tortillas og du hever dette måltidet til noe helt annet. Her får du en god oppskrift og jeg viser grundig hvordan lager dem. Disse tortillaene passer til mye mer enn taco.

Oppskrift:

  • 360 gram hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 40 gram nøytral olje
  • 230 gram lunkent vann.

Hvordan:

Start med å blande sammen de tørre råvarene i kjøkkenmaskinen eller i en bolle og hell i vann og olje. Bland godt sammen og kna til du får en smidig og jevn deig.

Del opp deigen i biter av ca 35-40 gram. Da får du ca 16 lefser av denne oppskriften.

Lag pene runde boller av deigbitene og legg på et stekebrett. smør litt vann på deigbitene og legg over plastfolie. La hvile i 30 minutter.

Nå er det bare å rydde benken og gjøre klar til produskjon av tortillas. Legg litt mel på benken og finn frem en kjevle. Kjevle deigemnene til de er helt flate og i den fasongen du liker best. Sjekk video under for hvordan jeg gjør det.

Stek i tørr stekepanne eller takke hvis du er så heldig å ha det i 30-60 sekunder på hver side. Legg de i en kjele med logg eller Tortillabeholder.

Fyll tortillaene med deilig mat og nyt rykende ferske. Jeg garanterer at dette smaker mye bedre enn alle alternativer du får kjøpt på butikken. Dette er også en litt morsom ting du kan gjøre med barna. Da spiser de sikkert noen ekstra også 🙂 Lykke til

Kommenter