Pommes Frites – Sånn blir de perfekte! Noen triks og tips.

den

Pommes Frites smaker utrolig godt når de er laget skikkelig. Dessverre så serveres det utrolig mye dårlig Pommes frites rundt omkring. Min mening er at en perfekt Pommes frites skal være helt sprø på utsiden og innsiden skal være deilig å myk. Dette er ikke en metode jeg har funnet ut selv, men jeg har prøvd metoden mange ganger og resultatet blir helt perfekt. Det er den verdens kjente kokken Heston Blumenthal som viste dette i sin serie: «In search for perfection» Det fine med denne metoden er at du kan gjøre alle stegene i oppskriften ferdig i lang tid før gjestene kommer og det er kun den siste friteringen rett før servering.

Oppskrift:

  • Store Kokefaste poteter 4-5 pr person
  • frityrolje
  • salt og pepper
  • fersk persille

Hvordan:

Steg 1: Start med å kutte opp potetene i pene strimler. Det er viktig at de har litt tykkelse. Jeg lager de på ca 0,5- 0,8 cm. Det er bare morsomt at de har litt forskjellig lengde, men det lønner seg at tykkelsen er ganske lik.

Legg de ferdig kuttede potetene i en stor kjele og sett den under kaldt vann i vasken. La den stå i kaldt vann i 10 minutter. Dette gjør at du får vekk mye av stivelsen fra potetene.

Steg 2: Hell av det kalde vannet og hell i nytt vann med litt salt. Potetene skal varmes opp og trekke i ca 15-20 minutter til de er ganske møre. Hell forsiktig av vannet og legg chipsene på et stort stekebrett.

La de dampe fra seg og sett gjerne stekebrettet i kjøleskapet eller fryseren. Der er det tørrere luft og litt av målet er å få ut fuktighet fra potetene.

Steg 3: Finn frem en stor kjele eller frityrkoker og hell i olje. Varm opp oljen til 160 grader.

Friter i flere omganger så du har full kontroll. Ikke ha i for mye olje da kan det renne over. Det bobler mye når du legger i potetene. Friter i 5 minutter på 160 grader og legg de en form. Når du er ferdig med å fritere alle potetene i 5 minutter legger du de tilbake i en form og tilbake i kjøleskap/fryser.

Steg 4: Dette gjør du rett før servering. Nå skrur du opp oljen så den har en temperatur på 190 grader. Den skal friteres i ca 3 minutter til de har fått en helt gylden farge og er helt sprø. Legg over på en rist eller bakepapir så fettet får rent av. Legg i en bolle og strø på litt salt, pepper og finhakket persille. Server rykende varme!

Denne metoden sikrer deg perfekte Pommes Frites. Du kan gjøre i stand steg 1-3 dagen før eller tidlig på dagen. Da har du bare steg 4 igjen før du kan servere! Litt jobb, men vil du ha det beste resultatet er dette den beste metoden. Lykke til.

Én kommentar Legg til din

Kommenter