Seekh Kebab av biffkjøtt – Perfekt på grillen!!

Kebab kommer i mange former og Seekh kebab er mest kjent fra India og Pakistan. Dette er kvernet kjøtt tilsatt masse gode smaker og grillet på spyd over flammer. Smaken er fantastisk og det er veldig lett å lage selv. Min oppskrift er i dag av kvernet oksekjøtt. Jeg fikk kvernet høyrygg fra min lokale matbutikk og har tilsett de deilige krydderne, løk og urter som gir den autentiske smaken av en Seekh kebab.  Form kjøttet rundt flate grillspyd og grill over flammer. Server sammen med en deilig hvitløksdressing, grønnsaker og chilisaus. Server gjerne i en tortillalefse eller hjemmelaget pitabrød.

Oppskrift:

  • 1,5 kg kvernet høyrygg av okse
  • 1 stor gul løk
  • 3-5 fedd hvitløk
  • 1 klump med ingefær
  • Fersk koriander og mynte
  • kryddermiks

Krydder:

  • 1 ss hvit pepper
  • 1 ss salt
  • 2 ss garam masala
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts med cayennepepper

Hvordan:

Start med å kjøre løk, hvitløk og ingefær til en helt jevn pure i en blender eller kjøkkenmaskin.

Hell denne blandingen i en fin sil eller press saften ut med hendene. Dette gjør at løken mister en del væske. Finn frem en bolle og legg i kjøttet. Finnhakk en god neve med mynte og koriander.

Tilsett løkmiksen, krydderne  og urtene å bland veldig godt sammen.

Her er det best å bruke hendene. Bland sammen i minst 5 minutter til du får en litt klissete og jevn masse.

Sett det blandede kjøttet i kjøleskapet i  minst 30 minutter med plastfolie over. Finn frem noen flate grillspyd og form en jevn «pølse» rundt grillspydene.

Grill på direkte varme og snu jevnlig på grillen. Det blir litt flammer, men det gir bare en god smak. Når kebaben har fått en fin og gylden farge holder du den varm på grillen på indirekte varme frem til servering. Dette lukter og smaker fantastisk.

Kommenter