Seekh Kebab av biffkjøtt - Perfekt på grillen!!

Kebab kommer i mange former og Seekh kebab er mest kjent fra India og Pakistan. Dette er kvernet kjøtt tilsatt masse gode smaker og grillet på spyd over flammer. Smaken er fantastisk og det er veldig lett å lage selv.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg høyrygg okse
  • 1 stk stor gul løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk ingefær
  • fersk koriander
  • kryddermiks

Kryddermiks

  • 1 ss hvit pepper
  • 1 ss salt
  • 2 ss garam masala
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ts cayennepepper
Ingredienser

Min oppskrift er i dag av kvernet oksekjøtt. Jeg fikk kvernet høyrygg fra min lokale matbutikk og har tilsett de deilige krydderne, løk og urter som gir den autentiske smaken av en Seekh kebab. Form kjøttet rundt flate grillspyd og grill over flammer. Server sammen med en deilig hvitløksdressing, grønnsaker og chilisaus. Server gjerne i en tortillalefse eller hjemmelaget pitabrød.

Sheekh Kebab 2

Steg 1

Start med å kjøre løk, hvitløk og ingefær til en helt jevn pure i en blender eller kjøkkenmaskin.

Sheekh Kebab 3

Steg 2

Hell denne blandingen i en fin sil eller press saften ut med hendene. Dette gjør at løken mister en del væske. Finn frem en bolle og legg i kjøttet. Finnhakk en god neve med mynte og koriander.

Sheekh Kebab 4

Steg 3

Tilsett løkmiksen, krydderne og urtene å bland veldig godt sammen

Sheekh Kebab 5

Steg 4

Her er det best å bruke hendene. Bland sammen i minst 5 minutter til du får en litt klissete og jevn masse.

Sheekh Kebab 6

Steg 5

Sett det blandede kjøttet i kjøleskapet i minst 30 minutter med plastfolie over. Finn frem noen flate grillspyd og form en jevn "pølse" rundt grillspydene.

Sheekh Kebab 7

Steg 6

Grill på direkte varme og snu jevnlig på grillen. Det blir litt flammer, men det gir bare en god smak. Når kebaben har fått en fin og gylden farge holder du den varm på grillen på indirekte varme frem til servering. Dette lukter og smaker fantastisk.

Sheekh Kebab 1