Blomkål «risotto» – sunt og fristende tilbehør til maten.

Jeg er veldig glad i blomkål og denne oppskriften er både enkel og veldig god. Dette er et lettvint og sunt tilbehør som passer til mye. I dag serverte jeg dette enkelt ved siden av fiskekaker, men denne blomkålrisottoen passer til veldig mye. Hvis du vil ha det enda mer barnevennlig kan du du blande inn litt makaroni. Blomkålrisotto ikke tar mer enn 10 minutter å lage.

Oppskrift:

  • 1 blomkålhode
  • 1 liten rødløk
  • 1 rød chili uten frø
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • marinert fetaost
  • 1/2 agurk
  • Litt friske urter hvis du har.

Hvordan:

Dette er veldig enkelt å lage. Start med å finne frem en stekepanne og tilsett oljen. Finn frem et rivjern og riv blomkålen med den grove riven.

Da får du risaktig små korn av blomkålen. Ikke riv stilken. Legg blomkålen i stekepanna og stek på medium/høy varme i et par minutter. Finhakk løk og chili og legg i panna sammen med blomkålen.

Stek alt dette i noen få minutter. Hell blandingen over i bolle og tilsett finhakket agurk, salt og pepper. Legg i litt fetaost og pynt opp med litt friske urter. Et enkelt og godt tilbehør. Et veldig godt alternativ for de som ikke ønsker så mye karbohydrater og ønsker flere måter å spise grønnsaker på. Lykke til

 

One Comment Add yours

  1. Bente sier:

    skikkelig godt 😊
    men vil nok ha litt sitron/lime i neste gang for mer friskhet.

Kommenter