Familiepizza – En av mine beste matminner fra barndommen.

Jeg husker at vi på lørdager ofte hadde liknende type pizza hjemme. Det er den første matretten jeg virkelig husker jeg gledet meg til. For meg er det noen kriterier for at det skal være en ekte familiepizza. Den må være firkantet, deilig saus med kjøtt, osten må være på på toppen og litt tykkere bunn en vanlig. Jeg merker fortsatt at jeg gleder meg når jeg lager denne retten. Dette er nostalgi og matglede for meg! Her kommer jeg med en god oppskrift og noen tips som gjør at du får et bedre resultat.

Oppskrift Pizzabunn:

  • 500 gram hvetemel
  • 3 dl vann (på ca 37 grader)
  • 2 ss god olivenolje.
  • 1 ts salt.
  • 1 ts sukker
  • 3/4 pakke tørrgjær

Oppskrift Pizzafyll:

  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 3 sjalottløk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 boks tomatpure
  • 1 boks gode tomater
  • 2 ts oregano
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • (litt chilipulver hvis du liker det)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts paprika.

Ost:

  • 500 gram revet ost. Jeg liker å kombinere modnet norwegia og jarlsberg.

 

Hvordan lage deigen:

Bland sammen alt det tørre og legg i kjøkkenmaskinen. Hell på væske og la deigen elte seg med eltekroken i 15 minutter til det blir en smidig deig. Sjekk at all deigen slipper fra bakebollen, det kan hende du må justere litt med mel for å få en helt riktig konsistens. La hvile i en bolle dekket med plastfolie i 30-40 minutter.

Hvordan lage pizzafyllet:

Start med å steke kjøttdeigen på høy varme, tilsett løken finhakket og stek i noen minutter til.

Løken skal bli blank og myk før du fortsetter. Når løken er blitt myk tilsetter du tomatpure, sukker, salt og oregano. Stek i noen minutter til. Dette er for å bli kvitt den litt beske smaken som er i tomatpure. Tilsett de hermetiske tomatene, paprikapulver og eventuelt chili. La koke i 15 minutter. Dette skal bli en ganske «kompakt saus» Hvis den er for rennende er den ikke like lett å fordele på deigen. smake deg til og sett sausen til avkjøling. Det er viktig at sausen ikke er over 40 grader når du legger den på pizzadeigen. Da ødelegger du gjæren i deigen og bunnen blir mindre hevet. 

 

Sette sammen pizzaen:

Start med å kjevle ut pizzabunnen på en litt melet benk til den har samme størrelse som formen du skal steke den i. Jeg bruker bakepapir i bunnen. Kutt gjerne kantene så du får fine rette kanter. Legg bunnen over på formen, fordel sausen godt over.

Sausen skal ikke over kanten for da får ikke kanten hevet ordentlig. Fordel pent og strø over godt med revet ost. Jeg bruker en kombinasjon av vellagret norwegia og Jarlsberg.

Stek pizzaen på under og overvarme i ovenen på 220 grader. Dette tar avhengig av ovn mellom 15-20 minutter. La pizzaen kjøle seg ned litt før du kutter den opp. Server, nyt og kos deg med en hjemmelaget familiepizza.

Kommenter