Sommerlig kyllinggryte – «Alt i et gryte» med søtpotet

Dette er en deilig og smaksrik kyllinggryte. Jeg kjøper nesten alltid hele kylling. Da får du bedre kvalitet til en bedre pris og i tillegg en langt bedre kraft enn det du kan kjøpe. Denne gryta er veldig praktisk og kan gjøres i stand tidlig på dagen eller perfekt hvis du skal ha en gryte klar. Den har en eksotisk smak av kokosmelk , ingefær og chili. Når du lager kraften selv blir dette en fantastisk god hverdagsmiddag.

DSC_0638

Oppskrift 4-6 pers:

  • 1 hel kylling ( jeg sparer lår og vinger til et annet måltid)
  • 3 søtpoteter
  • 3 gulrøtter ( 1 til kraften og 2 til gryta)
  • 1 gul løk
  • 1 rødløk
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 røde chili
  • 1 klump med ingefær
  • 2 hele kinahvitløk
  • 2 bokser kokosmelk
  • saften av 1 lime

Start med å dele opp kyllingen. I dette innlegget viser jeg grundig hvordan du gjør det Hel Kylling .

DSC_0644

Finn frem en kjele og legg i litt nøytral olje. Varm opp til oljen begynner å ryke. Del opp kyllingen og legg skroget i den varme oljen.

DSC_0642

Stek til den får en gylden farge. Legg i 1 løk, 2 gulrot og hvitløk. Noen hele pepper og corianderfrø. Nå skal du lage en god kraft. Stek i noen minutter før du heller på kaldt vann til det dekker kyllingen .

DSC_0646

La småputre i ca 1 time. Plukk og kyllingskroget og kjør resten glatt med en stavmikser.

DSC_0648.jpg

Sil av så du får en helt glatt masse.

DSC_0651.jpg

Finhakk ingefær, chili, hvitløk og rødløk og legg i kjelen. Stek til løken blir myk. Legg i 2 ss med brunt smør og rør rundt. Hell i kraften fra kyllingen. Hell i kokosmelken og kok opp. Skru ned varmen så det så vidt koker.

DSC_0655-2

Legg i søtpotet, gulrot og kyllingbrystene i små biter. La trekke i ca 30 minutter. Tilsett limesaften. Smak til med litt soya, salt og pepper.

DSC_0657-2

Denne retten kan fint holdes varm lenge før servering. Pynt gjerne med litt urter og frisk chili. Nyt en deilig kyllinggryte som varmer og gleder magen 🙂 Lykke til.

DSC_0665

 

Kommenter