Middelhavs potetsalat – deilig lun potetsalat med smak av sommer!

Noen ganger synes jeg det er utrolig godt å lage en potetsalat som ikke har masse creme fraiche eller majones. Denne deilige potetsalaten er egentlig smakstilsatte poteter. Her er det masse god olivenolje, balsamico som utgjør smaken. Perfekt salat som passer like godt til fisk som kjøtt. I tillegg til potetene og dressingen kan du tilsette akkurat det du ønsker.

DSC_0672-2

  • 1 kg kokefaste poteter.
  • 4 ss god olivenolje
  • 2 ss balsamico olje
  • 1 ss dijon sennep
  • saften av 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • aspargestopper
  • rødløk

Dette er en enkel salat å lage. Start med å dele opp potetene i passende store biter. I en salat betyr det egentlig en passe stor bit til å putte i munnen uten å måtte dele den opp. Kok/trekk potetene til de er blitt møre i saltet vann. Når de er møre kan du stikke en gaffel forsiktig i en potet og den detter rett av igjen. Dette tar mellom 15-20 minutter.

DSC_0690.jpg

De siste 2 minuttene tar jeg å koker asparges i det samme vannet. Skyll av aspargesen i iskaldt vann. Hell de kokte potetene i en sil og la dampe litt så alt vannet er borte.

DSC_0695

Rør sammen alle de andre ingrediensene i en bolle.

DSC_0692.jpg

DSC_0694-2.jpg

Hell potetene tilbake i kjelen (pass på at den er tørr) og hell over oljen. Legg i finstrimlet rødløk og aspargesen.

DSC_0696-2

smak til med salt og pepper og rør godt rundt. Legg på lokket eller ta over aluminiumsfolie.

DSC_0711-2.jpg

På denne måten holder potetsalaten seg lun/varm i lang tid og smakene får skikkelig trekke inn i potetene. Når du skal servere ser det fint ut å pynte med litt friske urter/gressløk. Kos deg med en nydelig og litt annerledes potetsalat. Lykke til.

DSC_0701-2

Kommenter