Glaze til svin – Gir deg bedre smak!

Glaze er nesten som en marinade, men påføres ikke i forkant av grillingen. Når jeg steker nakkekoteletter eller andre deler av svin begynner jeg med veldig høy varme (direkte varme) deretter lar jeg kjøttet gjøre seg ferdig på lav varme (indirekte varme) Etter kjøttet har fått den høye varmen liker jeg å tilføre noe smak før den skal gjøres ferdig på lavere varme. Dette er en utrolig god glaze til svin. Pensle godt på begge sider av kjøttet og du får en fantastisk smak!

DSC_0674.jpg

Oppskrift:

  • 1 ss dijon sennep
  • 2 ss honning
  • 1 klump revet ingefær
  • saften av 1/2 sitron
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

 

Hvordan:

Her er det ikke så mye å forklare. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt rundt.

DSC_0675

Smak deg til så du får den riktig etter hvordan du ønsker den.

DSC_0676.jpg

Denne glazen har deilig friskhet fra ingefær, sødme fra honning og syre fra sitronen.

DSC_0677.jpg

Passer perfekt til svin, som i utgangspunktet har en litt kjedelig smak.

DSC_0714-2

Bruk en pensel og smør godt på gjerne i flere runder før den blir ferdig. Hell på litt ekstra rett før servering. Lykke til

DSC_0731.jpg

Kommenter