Red Curry kylling gryte – Enkelt, mye smak og deilig kokosmelk!

Dette er en av favoritt rettene her hjemme. Den lages raskt og har veldig mye smak. Denne retten passer ypperlig på en dag det regner litt og du har lyst på noe veldig godt. Kyllingen blir trukket i sausen og blir derfor veldig mør og god. Hvitløk, chili og ingefær er sunt og smaker veldig godt i gryter som denne. Lag gjerne en dobbel porsjon så kan du fryse ned halvparten og ha en ferdig kyllinggryte en dag du har litt dårlig tid.

DSC_0041-2

Oppskrift 4 pers:

  • 4 kyllingfileter
  • 2 løk
  • 2 chili
  • 1 klump ingefær
  • 4-8 fedd hvitløk
  • 1 boks red curry
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 squash
  • 1 bunt med vårløk
  • saften av 1 lime
  • salt og sukker
  • 2 små bokser med kokosmelk.
  • koriander til pynt.
  • ris
  • 7 dl kyllingkraft

 

Hvordan:

Finn frem en stor kjele og tilsett den nøytrale oljen. Sett på ganske høy varme. Finkutt løk, hvitløk, chili og ingefær.

DSC_0043-3.jpg

Tilsett dette i kjelen og stek i noen minutter til den begynner å få en brun farge. Tilsett den rød curry paste`n og stek i 1-2 minutter til.

DSC_0048-2

Skjær opp kyllingen i pene skiver (husk og bruke egen kniv og fjøl). Tilsett kyllingen i gryta og stek i 2-3 minutter.

DSC_0049-2.jpg

Hell i kyllingkraften og skru ned varmen. La kyllingen trekke i 10 minutter i kyllingkraften. Tilsett deretter kokosmelken og la småputre i 20 minutter til.

DSC_0052.jpg

Når det er 10 minutter igjen tilsetter du squash. Når det er 2 minutter igjen til den er ferdig tilsetter du vårløk og koriander.

DSC_0057-4.jpg

Smak til med salt, limesaft og sukker til retten får en fin balanse.

DSC_0060-3.jpg

Server sammen med ris og pynt gjerne med litt ekstra koriander. Hvis du ønsker litt mer styrke er det godt med litt ekstra chili også 🙂 Lykke til.

DSC_0071-2.jpg

One Comment Add yours

  1. Jorunn Lie sier:

    Det var god smak, men gryten ble for bløt, som suppe, samt lik blek. Litt justering neste gang 😊

Kommenter