Red Curry kylling gryte - Enkelt, mye smak og deilig kokosmelk!

Dette er en av favoritt rettene her hjemme. Den lages raskt og har veldig mye smak. Denne retten passer ypperlig på en dag det regner litt og du har lyst på noe veldig godt.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllingfileter
  • 2 stk løk
  • 2 stk chili
  • 1 klump ingefær
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 boks red curry
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk squash
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk lime (saften av 1 lime)
  • sukker
  • salt
  • 2 stk små bokser kokosmelk
  • koriander til pynt
  • ris
  • 7 dl kyllingkraft
Ingredienser

Kyllingen blir trukket i sausen og blir derfor veldig mør og god. Hvitløk, chili og ingefær er sunt og smaker veldig godt i gryter som denne. Lag gjerne en dobbel porsjon så kan du fryse ned halvparten og ha en ferdig kyllinggryte en dag du har litt dårlig tid.

Dsc 0041 2

Finn frem en stor kjele og tilsett den nøytrale oljen. Sett på ganske høy varme. Finkutt løk, hvitløk, chili og ingefær.

Dsc 0043 3

Tilsett dette i kjelen og stek i noen minutter til den begynner å få en brun farge. Tilsett den rød curry paste`n og stek i 1-2 minutter til.

Dsc 0048 2

Skjær opp kyllingen i pene skiver (husk og bruke egen kniv og fjøl). Tilsett kyllingen i gryta og stek i 2-3 minutter.

Dsc 0049 2

Hell i kyllingkraften og skru ned varmen. La kyllingen trekke i 10 minutter i kyllingkraften. Tilsett deretter kokosmelken og la småputre i 20 minutter til.

Dsc 0052

Når det er 10 minutter igjen tilsetter du squash. Når det er 2 minutter igjen til den er ferdig tilsetter du vårløk og koriander.

Dsc 0060 3
Dsc 0057 4

Smak til med salt, limesaft og sukker til retten får en fin balanse.

Server sammen med ris og pynt gjerne med litt ekstra koriander. Hvis du ønsker litt mer styrke er det godt med litt ekstra chili også :-) Lykke til.

Dsc 0071 2