Asiatisk mangosalat med laks – fargerikt, sunt og deilig!

Nå om sommeren er det deilig med noen lette måltider av og til. Jeg synes det er godt med en frisk salat med fisk til. Denne mangosalaten lager du raskt og passer godt til både fisk og kylling. Dressingen til salaten bruker jeg også på fisken. Her får du et deilig måltid som er enkelt og lage og smaker veldig godt! Prøv min asiatiske mangosalat med laks.

DSC_0137.jpg

Oppskrift laks:

  • salma laks (ca 300 gram pr person)
  • litt av dressingen til salaten
  • sesamfrø

Oppskrift Salat:

  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk
  • 10 småtomater
  • 1 rødløk
  • halv boks med spirer
  • koriander
  • 1 rød chili

Oppskrift dressing:

  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss kejap manis (søt soya)
  • saften av 1 lime
  • 1 ss chilisaus
  • 1 ss honning
  • litt nøytral olje
  • liten klump revet ingefær

 

Hvordan:

Denne retten er veldig enkel og rask å lage. Start med å skylle alle grønnsakene og salaten godt og få av vannet. Her kan du bruke et kjøkkenhåndkle eller salatslynge.

DSC_0138-4.jpg

Kutt alt opp i biter og legg i en bolle.

DSC_0142-3.jpg

Bland sammen dressingen og rør godt. Dette kan gjerne gjøres tidligere på dagen så smakene setter seg litt, men fungerer og røre sammen rett før du skal lage maten også.

DSC_0143-2.jpg

Hell 2/3 deler av dressingen over salaten og bland godt sammen. Finn frem fisken og legg på et brett. Jeg synes resultatet blir best hvis du damper fisken. På min Siemens ovn stiller jeg inn på damping av fiskefilet og antall gram og ovnen ordner resten.

DSC_0149-5.jpg

Hvis du ikke har dampovn fungerer det også veldig bra og steke den. Før du skal dampe eller steke fisken smører du inn resten av dressingen på fisken. Sett i ovnen og vent til den er ferdig.

DSC_0148-4.jpg

Salmalaks er av sushikvalitet og trenger på ingen måte å være gjennomstekt eller dampet. Så det er bedre å gi den litt mindre varme enn for mye.

Server den varme deilige fisken sammen med salaten og legg gjerne med noen limebåter hvis noen ønsker litt ekstra syre på fisken. Strø over sesamfrø rett før servering. En deilig, rask og sunn middag! Lykke til

DSC_0160-5

 

Kommenter