Sataykylling med peanøttsaus – en av verdens mest populære «streetfood» retter!

den

Det ble stille rundt bordet i et lite øyeblikk når jeg serverte denne retten. Deretter stoppet det ikke med komplimenter rundt bordet fra fornøyde gjester: «Dette var den beste kyllingen de hadde smakt», «sterk, men utrolig saftig», «oj, dette skal jeg lære meg å lage» Sånne komplimenter gjør selvfølgelig kokken glad! Gjestene var fra 11 til 70 år og alle resultatet var helt tomme fat. Her kan du se hvordan du lager denne fantastiske kyllingen. Jeg har laget en film som viser hvordan du lager dette og her er oppskriften.

Oppskrift Sataymarinade:

 • 4-8 fedd hvitløk
 • fersk ingefær (en tommelstor klump revet)
 • 2 ss søt soya
 • 2 ss vanlig soya
 • 1 ss siracha eller annen sterk chilisaus
 • 1 ss sambal oelek (chili pure)
 • 1 god neve med finhakket koriander

 

Hvordan: bland dette godt sammen og legg i biter av kylling. Jeg synes det blir best med kyllinglår som er delt i mindre biter. La ligge i minimum 12 timer i kjøleskapet og marinere. Grill på medium varme til ferdige og server sammen med ris og peanuttsaus.

Her finner du oppskrift og film til Sataysaus/peanuttsaus: Sataysaus / peanøttsaus – Perfekt til dipping av grillet kjøtt

 

 

6 kommentarer Legg til din

 1. Elima sier:

  Så utrolig digg! Skal testes ganske snart.

 2. Lene sier:

  Ser så godt ut, men jeg får vondt i munnen og halsen av veldig sterk mat 🙁 Jeg klarer ikke spise det. Noen tips på hvordan jeg kan gjøre gode kyllingspyd som jeg også kan spise som også smaker fortreffelig? 🙂

  1. janhenriks sier:

   Jeg hadde prøvd samme oppskrift, men reduser mengde chili i både marinade og saus👍 håper det blir «mildt» nok for dette smaker fortreffelig. Lykke til 👍

 3. Denne falt i smak hos alle…supergod med littt «spark i»

 4. Brukte denne som en av rettene i helgens selskap, med tilhørende Sataysaus. Fy flate, den traff alle gjestene.

  1. janhenriks sier:

   Så hyggelig å høre! En av mine favoritter 🙂

Kommenter