Fresende hvitløk, chili og scampi – prøv Gambas al pil pil på grillen!

den

Dette er en klassiker for mange når de er ute å reiser. Denne spanske tapasretten er utrolig god og den varmen oljen koker ofte når du får servert denne retten. Jeg synes det er en perfekt forrett når jeg griller. Denne retten smaker utrolig godt og oljen som blir i pannen er så god at det er smart å servere et godt brød til så du får med alle de gode smakene. Jeg har laget en video som viser hvordan du lager denne retten, men her er oppskriften:

Oppskrift 2 pers: 

  • 4-5 scampi pr person
  • 4-8 fedd hvitløk
  • 1 rød chili med frø
  • 1 ts tørket chilifrø
  • 1 ss røkt paprika
  • 1 ss smør
  • saften av 1/2 appelsin eller sitron
  • litt salt
  • en håndfull med finhakket persille

Hvordan:

Her viser jeg hvor enkelt du kan lage denne retten:

Dette er en skikkelig smaksbombe av en forrett. Ikke vær redd for å bruke mye hvitløk og chili. Oljen som blir igjen i panna er utrolig god. Server med et godt brød så alle gjestene får med seg den gode oljen. Lykke til.

DSC_0280-2

Kommenter