Legg potetene på grillen – Lag grillpoteter!

den

For meg er det en stor glede om sommeren å lage maten ute. Når jeg griller (som jeg gjør ganske ofte) liker jeg å lage i stand mest mulig av maten ute. Potetene er ikke noe unntak. Grillpoteter er veldig godt og smaken av røyk og grill gir dem smak av sommer! Dette er en veldig enkel oppskrift.

Oppskrift 4 pers: 

  • 1 kg Kokefaste poteter
  • 1 hel hvitløk
  • 1 rød chili
  • Litt olivenolje og  1 ss smør
  • salt og pepper
  • tørket chilifrø
  • røkt paprikapulver

 

Hvordan:

Start med å finne frem en grillpanne eller ildfast form. Det er selvfølgelig viktig at denne formen tåler høy varme siden den skal på grillen.

DSC_0285-3

Vask potetene godt og tørk dem. Jeg gidder ikke å skrelle disse potetene. Del opp potetene i passende store biter. Legg alle potetene i formen.

DSC_0287.jpg

Del hvitløken i to på midten. Dette gir deg bakte hvitløk og den smakssetter oljen som potetene koser seg i. Så bruk masse hvitløk i denne retten. Strø på litt tørket chilifrø og røkt paprika. Grovhakk den ferske chilien og legg sammen med potetene. Hell på litt olje og bland godt sammen. Avslutt med å legge på litt smør. Disse potetene tar litt tid på grillen så denne kan du gjerne sette på før alt det andre. Hvor lang tid det tar vil avhenge av temperaturen du har på grillen, men beregn mellom 1-2 timer. Smak av og til så vet du når de er klare.

DSC_0288.jpg

Hvis du skal grille et større stykke kjøtt er det perfekt å sette potetene under kjøttet. Da renner de gode smakene fra kjøttet og fettet rett ned på potetene.

DSC_0298.jpg

Grill til de får en gylden og fin farge på utsiden og er myke og gode inni. Et enkelt og veldig godt tilbehør til grillmiddagen.

DSC_0300-3.jpg

 

 

Kommenter