Hjemmelagde karbonader – Sunt, enkelt og veldig godt!

Jeg er veldig glad i karbonader. Hjemmelagde karbonader smaker så utrolig mye bedre enn de du kjøper. Det er enkelt å lage, de blir langt mer saftige og smaken er rett og slett langt bedre. Fordelen med å lage er karbonader selv er at dette faktisk er ganske sunt. Karbonader kan kombineres med så mangt. Det er veldig godt sammen med brunet løk, servert med brunsaus eller som jeg spiste i dag med en sunn tomatisert søtpotetform. Hvis du følger denne oppskriften og metoden får du supre karbonader hver gang. Lag gjerne opp en stor porsjon og frys ned noen ekstra til en annen middag.

DSC_0396-2.jpg

Oppskrift 10 deilige karbonader:

  • 800 karbonadedeig
  • 2 ss potetmel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sort malt pepper
  • 2 ts oregano
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl iskaldt kraft eller vann med buljong.

 

Hvordan:

Start med å finne frem en stor bolle. Legg kjøttet i bollen og tilsett alle de tørre ingrediensene.

DSC_0399.jpg

Finn frem et rivjern og riv opp en løk og hvitløken.

DSC_0397-2.jpg

Tilsett også dette i bollen og bland godt sammen så alle smakene blir jevnt fordelt i deigen.

DSC_0401.jpg

Spe på med det kalde vannet/kraften. Tilsett litt, rør, tilsett litt, rør og sånn fortsetter du til væsken har blitt jevnt blandet med deigen.

DSC_0406.jpg

Sett nå bollen i kjøleskapet i minst 20 minutter. Da blir deigen litt fastere og lettere å jobbe med. Del opp farsen i 10 like deler og rull til en liten ball. Klem ballen flat mot benken/fjøla og form ganske rundt. Ta en kniv og lag mønster på toppen av karbonaden. Dette ser fint ut og du får en penere stekeskorpe etterpå.

DSC_0419.jpg

Varm en stekepanne opp til nesten full guffe. (jeg brukte 8 i styrke, går fra 1-9) og tilsett litt nøytral olje. Stek i 1-2 minutter på hver side og legg over i en ildfast form.

DSC_0425-2.jpg

Stek i 5 minutter til på 200 grader i ovnen. Du kan gjerne lage i stand dette dagen før. Da tar du plast over og setter i kjøleskapet. Så steker du de siste 5 minuttene før de skal serveres. Dette smaker veldig godt og er populært både blant store og små. Lykke til.

DSC_0459-3

 

One Comment Add yours

Kommenter