Søtpotet og Squash i spicy tomatsaus - Sunt tilbehør som passer det meste!

Jeg er glad i både søtpotet og squash så derfor lagde jeg denne retten. Når jeg skal prøve å spise litt sunt synes jeg det er deilig at det er litt smak i maten. Dette tilbehøret er stappfullt av næring, mettende og smaker masse. Retten er lett å lage og passer både til kjøtt, fisk og fugl.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk søtpoteter
  • 1 stk squash
  • 1 stk løk
  • 1 ss tomatpure
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • chilisaus
  • salt og pepper
  • litt nøytral olje
Ingredienser

Steg 1

Start med å skjære opp søtpotet i strimler og legg i en ildfast form.

Sotpotet 1

Steg 2

Ta på litt nøytral olje og krydre med salt og pepper. Varm opp ovnen til 200 grader og sett i potetene. De skal steke i 20 minutter før du tilsetter resten. Så når potetene står i ovnen lager jeg i stand tomatsausen og skjærer opp squash i strimler. For å lage tomatsausen starter du med en kjele med litt nøytral olje.

Dsc 0418

Steg 3

Tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek til den blir blank og tilsett chilisaus og tomatpure. Stek i noen minutter til før du tilsetter de hermetiske tomatene. Skru ned varmen og la den putre i noen minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chil

Steg 4

Ta ut potetene når de har stekt i 20 minutter.

Strø over squash og hell over tomatsausen. Bland sammen og sett tilbake i ovnen for 20 nye minutter. Pynt gjerne med litt friske urter rett før servering. Dette er et veldig godt tilbehør som passer det meste!

Denne gangen serverte jeg dette tilbehøret sammen med hjemmelagde karbonader. Det er veldig god kombinasjon. Se oppskrift for hjemmelagde karbonadekaker nedenfor.

Dsc 0451
Dsc 0470 31