Blomkål og brokkoli suppe med bacon - Fyll opp litt energi i høstværet!

Når høsten kommer florerer det av deilige Norske blomkål i butikken.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk blomkålhode
  • 1 stk brokkoli
  • 3 stk sjalottløk
  • 150 gram bacon
  • 5 dl kyllingkraft
  • 5 dl lettmelk
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
Ingredienser

Blomkål er både sunt, godt og billig på denne tiden av året. Jeg bruker blomkål i mange retter. En av mine favorittretter med blomkål er suppe. Brokkolien er også full av næring så denne kombinasjonen kan fylle opp litt energi i høstværet. Når du topper denne retten med sprøstekt bacon blir det et fullverdig måltid og det salte baconet passer ypperlig til denne suppen.

Steg 1

Når du skal lage denne suppen er det smart å starte med å steke bacon i kjelen du skal lage resten i.

Bilde Bk 2

Steg 2

Når baconet er ferdig plukker du det ut å legger på et papir til senere. Tilsett nå finhakket sjalottløk rett i baconfettet.

Bilde Bk 3

Steg 3

Del opp blomkål og brokkoli i små biter. Jeg bruker også stilken når jeg lager suppe.

Bilde Bk 4

Steg 4

Legg av noen fine buketter med blomkål og brokkoli som skal brukes til pynt. Tilsett resten i kjelen og hell over all væsken.

Bilde Bk 5

Steg 5

La koke i 35 minutter og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Bilde Bk 6

Steg 6

Finn frem en liten kjele og kok de "fine bukettene" et par minutter. Jeg liker at det er litt tyggemotstand i bitene.

Finn frem noen suppeskåler og fyll opp med suppe. Pynt med de lett kokte blomkål og brokkoli bukettene og lett på sprøstekt bacon. Jeg liker og kverne litt sort pepper på toppen som avslutning. Nå er det bare å nyte en deilig suppe!

Bilde Bk 7