Tarte Tatin – Denne kjente Franske eplekaken smaker fantastisk! m. video.

Ryktene sier at denne kjente eplekaka ble første gang laget ved en feil på et Fransk hotell i 1889. Den ble umiddelbart en slager og ble etter dette deres varemerke. Tarte Tatin er kanskje verdens mest kjente eplekake og det er ikke uten grunn. Det smaker rett og slett fantastisk. Deilige epler som baker seg myke og gode i karamell med vanilje. En sprø butterdeig gir konsistens. Den krever litt teknikk, men jeg skal forklare deg grundig hvordan du gjør dette.

Oppskrift:

  • 6 gode epler som er litt syrlige og faste i konsistensen.
  • 150 gram sukker
  • 50 gram meierismør
  • 1 vaniljestang (kun frøene)
  • 1 dl vann
  • 1 pakke butterdeig (jeg kjøper ferdig frossen)

Hvordan:

Start med å skrelle eplene og del dem opp som vist i videoen. Det er bra om alle er i ganske lik størrelse. Skjær opp eplene og legg i en bolle. Finn frem en stekepanne som tåler og settes i stekeovnen. Hell i sukker og vann. La koke til det blir en gylden og fin karamell. Når sukkeret har fått en fin farge skrur du av varmen og tilsetter smør og frøene til en vaniljestang. Rør rundt og sett stekepanne på bordskåner. Legg eplebitene pent i en sirkel og pass på at hele bunnen er dekt med epler.

Finn frem butterdeigen og legg imellom 2 lag plastfolie. La hvile i noen minutter til den begynner å bli myk. Kjevle ut til en sirkel som er litt større enn  stekepanna. Legg over og brett kantene inn under . I og med at denne skal serveres andre veien blir dette kanten som holder alt det gode fyllet på plass. Lag noen hull med en kniv og sett den inn i forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Stek i ca 20 minutter til toppen har blitt gylden og sprø. La hvile i 20 minutter og snu på en tallerken (se hvordan i video)

Server sammen med en deilig vaniljeis eller vaniljekrem.

Her ser du video om hvordan du lager denne deilige eplekaken:

Lykke til.

Kommenter