Kjøttboller i krydret hvit saus – enkel og barnevennlig hverdagsmat

Jeg fikk tips om denne retten forrige uke når jeg la ut en tråd med spørsmål om hva dere ønsket. Jeg spiste noe liknende når jeg var liten og tenkte at dette må jeg lage. Jeg har laget «hurtig» kjøttboller siden dette er en hverdagsrett. Du får allikevel mye bedre kjøttboller når du gjør det selv. Kjøttbollene serveres sammen med en deilig krydret hvitsaus med løk og hvitløk. Til denne oppskriften serverte jeg ris og kokte gulrøtter.  Resultatet ble veldig bra og barna elsket den. Jeg leverte litt mat til naboene også. Så retten ble veldig godt mottatt av barn fra 1-12 år. Så har du ikke prøvde dette før er det bare å prøve:

DSC_0320-4.jpg

Oppskrift «hurtig» kjøttboller:

 • 500 gram kjøttdeig av svin
 • 500 gram kjøttdeig av storfe
 • 1 egg
 • 3 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 2 ts hvitløkspulver
 • 1 ts chili (valgfritt)
 • 1 ss røkt paprika
 • 1 ss løkpulver

Oppskrift hvitsaus:

 • 1 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 3 ss smør
 • 3 ss hvetemel
 • 7 dl melk
 • 1 ss dijonsennep
 • salt og pepper
 • 1 ts malt muskat

Tilbehør:

 • ris
 • kokte grønnsaker

Hvordan:

Start med å lage kjøttbollene. Jeg finner frem en stor bolle og heller i alle råvarene. Bland godt sammen og finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull små kjøttboller og legg rett på brettet.

DSC_0322-2.jpg

Det er lønnsomt å ha litt vann på hendene når du lager kjøttboller. Da blir det mindre gris og jobben går fortere. Legg alle kjøttbollene på brettet, hell på litt nøytral olje og sett i en forvarmet ovn på 225 grader. Kjøttbollene skal steke i 15 minutter.

DSC_0337.jpg

Hvitsaus: Start med å finne frem en kjele og tilsett smøret. Når smøret smelter finkutter du løk og hvitløk. Tilsett i kjelen og la koke til løken er helt myk.

DSC_0324-3.jpg

Tilsett deretter melet og rør rundt. Spe på med melk og rør ofte så den ikke brenner seg. Tilsett krydderne og la koke i noen minutter så melsmaken forsvinner. Pisk inn litt sennep rett før servering.

DSC_0326.jpg

Server sammen med kokt ris og grønnsaker. Håper denne retten faller i smak både for store og små. Lykke til

DSC_0340-2.jpg

DSC_0353-2

Kommenter