Skolebrød – Barnas favoritt! m. video.

Jeg synes det er veldig gøy å bake hjemme. Når lukten av gjærbakst sprer seg i rommet gleder jeg meg fortsatt som et lite barn. Skolebrød er en klassiker og smaker veldig godt. Den gode bolledeigen som fylles med hjemmelaget vaniljekrem og toppes med melis og kokos er en uslåelig kombinasjon.

For å lage disse skolebrødene trenger du:

 • bolledeig
 • vaniljekrem
 •  400 gram melis
 • 1 egg til pensling
 • 100-200 gram kokosmasse

Oppskrift bolledeig (16 skolebrød)

 • 1 kg hvetemel
 • 5 dl romtemperert melk (jeg bruker h-melk)
 • 1 pakke tørrgjær
 • 150 gram sukker
 • 2 ts malt kardemomme
 • 1 ts salt
 • 175 gram ekte smør i terninger.

Oppskrift vaniljekrem:

 • 8 eggeplommer
 • 80 gram maisenna
 • 1 vaniljestang
 • 180 gram sukker
 • 7 1/2 dl melk
 • 2 1/2 dl fløte.

 

Hvordan:

Start med å lage bolledeigen. Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen og varm opp melk til 20-35 grader.

DSC_0118-2.jpg

Start kjøkkenmaskinen på rolig tempo og tilsett melken i en tynn stråle. Bland sammen og skrap mel ned fra kanten hvis det sitter fast noe. La denne deigen gå i 10 minutter på medium hastighet. Dette gjør at glutenet virkelig får satt igang  og resultatet blir bedre tilslutt. Etter 10 minutter tilsetter du smøret i terninger noen av gangen. La deigen «spise opp» smøret før du tilsetter mer. La deigen gå i 10 minutter til. Deigen skal slippe kantene på bakebollen. Det kan hende du må justere med litt mer mel. Legg plastfolie på bollen og la heve i ca 1 time eller til deigen har nådd  dobbel størrelse. Når bollene hever er det på tide å lage vaniljekrem.

Sjekk denne linken for fremgangsmetode: Hjemmelaget vaniljekrem

Hell deigen ut på et melet og rent bord. Del deigen i to og rull til to sylindere. På denne måten er det letter å dele opp like bolleemner. Rull bollene runde og fine og flytt over på et stekebrett med bakepapir.

DSC_0179-3.jpg

La bollene heve i ca 20-30 minutter. Nå er det klart for å tilsette vaniljekremen. Lag en stor fordypning i hver bolle og fyll med på masse vaniljekrem. Sett bollene til videre heving i 40 minutter. Varm ovnen til 200 grader. Pensle på egg på bollene før stekning. Stek i 11-14 minutter til bollene har fått en fin farge. La bollene hvile noen minutter før du visper sammen litt melis med vann og lager en glasur. Tilsett glasuren på bollene og strø over kokosmasse.

Her er videoen

Nå kan du nyte fantastiske skolebrød. De du ikke spiser opp kan fint fryses ned til en senere anledning. Lykke til:

DSC_0239-2

 

 

 

 

Kommenter