Verdens beste Daimkake – Herregud så godt!

Jeg er veldig glad i daim og denne kaken smaker så fantastisk. Jeg hadde en venninne av meg Lillian på besøk og vi har sammen laget denne kaken. (hennes oppskrift, men jeg deler med dere) Her får du en deilig nøttebunn, fudgekaramell, syrlig vaniljekrem med pasjonsfrukt, sjokoladetopping og flere lag med daim i forskjellige typer. Denne kaken tar litt tid å lage, men herregud så godt! Her kommer oppskrift og forklaring med masse bilder om hvordan du skal lage denne herligheten.

Disse elementene er med i kaken:

  • Nøttebunn
  • karamell
  • vaniljekrem med pasjonsfrukt
  • 1 pose minidaim
  • 2 daimsjokolader
  • 200 gram 40% sjokolade til toppingen

 

Oppskrift nøttebunn:

  • 250 gram mandler med skall
  • 190 gram melis
  • 5 eggehvitter

Hvordan:

Start med å kjøre mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin til en ganske fin blanding. Det er bare å godt om det er litt forskjell på bitene. Bland mandlene sammen med melisen.

DSC_0361

Pisk eggehvittene til de har blitt helt stive. Bland forsiktig sammen alt.

DSC_0367-2.jpg

Finn frem en form på 22-25 cm og klipp til bakepapir. Dette er veldig smart triks! Bruk litt formfett eller olje så sitter bakepapiret fast til formen.

DSC_0378.jpg

Hell i marengsblandingen og pass på at den er ganske jevn. Varm opp ovnen til 190 grader og stek i 28-30 minutter på nederste rille i ovnen. Ta ut nøttebunnen og la den kjøle seg helt ned før du snur den over på det fatet du ønsker å servere kaken tilslutt.

DSC_0411.jpg

Oppskrift karamell

  • 200 gram brunt sukker
  • 250 gram kondensert melk
  • 140 gram ekte smør
  • 2 ss lys sirup
  • 2 ts maldonsalt
  • litt vanilje paste.
  • 150 gram hvit sjokolade (vent med å ha i blandingen)

Bland alt sammen i en kjele utenom den hvite sjokoladen og la småputre og redusere i 10 minutter.

DSC_0383.jpg

Ta kjelen av varmen og vent et par minutter før du tilsetter den hvite sjokoladen og rører godt rundt.

DSC_0395.jpg

Når du bruker kondensert melk får du en karamell som har en fudgeliknende form og stivner veldig godt når den skal i kjøleskapet etterpå.

DSC_0418-2.jpg

Vaniljekrem med pasjonsfrukt:

Hjemmelaget vaniljekrem – en av de mest brukte dessertsausene.

Her har jeg akkurat lagt ut en oppskrift og video om hvordan lage dette. Halver den oppskriften og tilsett 5 plater gelatin mens kremen fortsatt er varm. ta saften av 2 pasjonsfrukt eller kjøp ferdig pasjonsfrukt pure.

Hvordan sette sammen daimkaken:

Start med å legge nøttebunnen over på et passende fat og legg en kakeform rundt. Bruk gjerne bakeplast langs kanten for et enda bedre resultat. Dette får du kjøpt på de fleste butikker som selger bake og kjøkkenutstyr.

DSC_0416-2.jpg

Hell over den deilige karamellen og fordel jevnt over kaken.

DSC_0418-2.jpg

Kutt minidaimene i grove biter og legg i karamellen. Press litt ned så du får en jevn overflate. Sett hele formen i kjøleskapet i minimum 30 minutter før neste lag skal på.

DSC_0421-4.jpg

DSC_0422-2.jpg

Nå har kaken stått i kjøleskapet og har satt seg. Nå er det klart for å tilsette vaniljekremen.

DSC_0423.jpg

Hell over og fordel jevnt. Kaken må nå en liten tur til i kjøleskapet så kremen får satt seg. I og med at det er gelatin i denne kremen vil den bli ganske fast.

DSC_0432.jpg

Smelt 40% sjokolade av god kvalitet over et vannbad. Et vannbad betyr egentlig at du legger sjokoladen i en bolle som du setter oppå en kjele med dampende vann. På denne måten vil du varsomt smelte sjokoladen. Hell den smeltede sjokoladen over kaken og strø over med de finhakkede daimsjokoladene.

DSC_0436-2.jpg

Sett kaken i kjøleskapet igjen.

DSC_0450.jpg

Neste gang du tar kaken ut av kjøleskapet nå er den klar til å nytes.Ta forsiktig av formen og plasten rundt. Server til noen du er glad i og nyt verdens beste daimkake! Dette er en mektig kake, men smaken er fantastisk. Lykke til.

DSC_0465

Kommenter