Mitt første matkurs – her kan du se bilder, meny og litt sladder

I går arrangerte jeg mitt første matkurs. Matkurset ble arrangert i samarbeid med Siemens. Det var 12 heldige deltakere som hadde vunnet plasser til dette helaftens matkurset. Målet var at alle uavhengig av nivå skulle få noen utfordringer, men det viktigste av alt var at det skulle være en morsom og hyggelig kveld. Jeg tror jeg klarte å oppfylle begge målene og den siste delen klarte jeg kanskje litt vel bra.

 

Gjestene var invitert til kl 18 i det flotte showrommet til Siemens / Bosch. Bordet var pyntet og 12 stasjoner klare til å fylles med spente deltakere. Menyen var satt opp i samarbeid med Øyvind som er huskokken og det var mange elementer som skulle lages med ulike teknikker.

571.JPG

Etter noen glass med bobler var vi klare til å sette i gang. Det ble delt inn i 3 grupper med 4 på hver gruppe. De hadde hovedansvar for hver sin rett.

Dagens meny var:

Forrett:

Marinert laks med porsjerte egg, agurksalsa og grillede asparges

Hovedrett:

Lammecarré med jordskokkkrem, gnocchi, rødvinsaus og syltede grønnsaker.

Dessert

Sjokoladefondant med marinerte frukter, iskrem med saltet krokan og Espresso Martini.

 

Det var god stemning og jeg var veldig imponert over både nivå og matglede. Alle tok utfordringen på strak arm. Jeg hadde ansvar for å bistå med hjelp og passe på at alle hadde nok arbeidsvin i glasset. Dette var en jobb jeg kanskje klarte litt for bra for stemning begynte å bli veldig god før middagen var klar. Men heldigvis var fokuset der og det ble tryllet frem flotte retter.

654.JPG

621.JPG

Vi jobbet i ca 2 timer før det var klart for å nyte all den gode maten.

605.JPG

592.JPG

Bordet var flott dekket og det var kjøpt inn god vin som passet rettene. Dette ble rett og slett en veldig hyggelig kveld med matinteresserte og glade mennesker.

632.JPG

 

Etter en god middag, godt med drikke og en liten avslutningscocktail avsluttet vi matkurset. Jeg hadde fått i meg litt arbeidsvin jeg også så når jeg skulle lage cocktails klarte jeg å søle voldsomt. Det ble en liten espresso martini fontene ut av den kraftige blenderen. Det ble selvfølgelig tatt i mot med en god latter fra gjestene (viktig å by litt på seg selv)

660.JPG

Alle var veldig fornøyde og det ga helt klart mersmak for meg også. Jeg vil helt klart arrangere matkurs igjen!!

Tusen takk til alle deltakerne og Siemens som gjorde dette til en aften full av matglede!

 

Én kommentar Legg til din

  1. Katrin Ohlander sier:

    Det blev minsann en minnesvärd kväll. Många glada skratt, intensiv verksamhet i köket, och ett fantastiskt resultat. Well done alla som var med. Att det finns massor med matlagningsglädje gick ej att ta miste på. Skulle bara fattas med en så glad Gladkokk som värd😊

Kommenter