«Hjernekake» – perfekt til Halloween!

Når jeg så denne på youtube og viste den til sønnen min sa han: DEN VIL JEG HA TIL HALLOWEENFESTEN! Da var det bare å prøve seg. Denne ser passe ekkel ut, men er ganske enkel å lage. Her har du årets mest skumle kake!

Oppskrift:

  • 7 egg
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hvetemel
  • 1 ss bakepulver.
  • 1 pakke bringebærgele
  • 1 pakke bringebærsaus
  • rød konditorfarge
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl sukkerlake med bringebær
  • 2 pakker ferdig marsipan

 

Start med å piske sammen egg og sukker til eggedosis.

DSC_0070.jpg

Bland sammen mel og bakepulver og sikt inn i eggedosisen. Vend forsiktig sammen med en slikkepott og hell over i en stålbolle som er dekt med bakepapir.

DSC_0075-3.jpg

Sett inn i ovnene på 190 grader og stek i ca 45 minutter.

DSC_0108-2.jpg

La sukkerbrødet kjøle seg helt ned før du fjerner bakepapiret. Skjær til sukkerbrødet så det likner på en hjerne. Lag en rand i midten som deler begge sidene av hjernen. Hell over sukkerlaken og sett i kjøleskapet. Pisk sammen kremfløten og smør utover «hjernen» og sett deretter kaken i fryseren. Dette gjør at marsipanen fester seg godt.

DSC_0114-3.jpg

Rull marsipanen i tynne tråder. Ta kaken ut av fryseren og begynn å legge trådene i et ukent mønster.

DSC_0124.jpg

Dette går faktisk ganske fort og var mye enklere enn jeg trodde. Når du har fått fylt hele kaken så sett tilbake i fryseren.

DSC_0125-2.jpg

Bruk en gelepakke og bland kun med 1 dl vann. Hell forsiktig rundt over hjernen. Dette fungerer som et «lim» og ser ganske kult ut. La kaken stå kjølig. Bruk konditorfarge og lag små rød tråder i hjernen.

DSC_0130-4.jpg

Hell bringerbærsausen i en bolle og tilsett konditorfarge til den får en blodaktig farge. Sett en kniv midt i kaken og hell over godt med bringebærsaus. Dette er den styggeste kaken jeg noen gang har laget, men jeg er sikker på at sønnen min og vennene blir veldig fornøyde. Ha en god halloween.

DSC_0146-4

 

Kommenter