Bolognese grateng – Deilig middag til en hektisk hverdag!

En av de mest spiste rettene i Norske hjem er pasta med kjøttsaus. Dette er en versjon jeg synes er veldig god og praktisk i en hektisk hverdag. Å lage tomatsaus med denne metoden er veldig enkelt, du får med masse næring og det smaker veldig godt. Formen kan varmes flere ganger og restene passer godt til kveldsmat, matpakke eller lunsj dagen etter.

Oppskrift:

  • 600 gram karbonadedeig
  • 1 stor løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 2 gulrøtter
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater av god kvalitet
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • salt og pepper
  • fersk basilikum
  • pasta penne
  • revet ost til gratinering.
  • olivenolje til steking.
  • 3 dl okse/kylling kraft. (kan bruke terning)

 

Hvordan:

Start med å sette på ovnen til 225 grader. Da er ovnen varm når maten er ferdig og skal stekes. Det går også fint å lage retten tidligere på dagen og steke opp rett før servering. Finn frem en kjele og fyll med vann. Tilsett 1 ss salt og kok opp vannet. Når vannet koker heller du i pastaen og koker den til den er al dente (al dente betyr at det fortsatt er litt tyggemotstand)

DSC_0016-2.jpg

Finn frem en stekepanne helst med høy kant eller kjele og tilsett litt olivenolje. Finhakk løk, gulrot, hvitløk og chili og tilsett i kjelen. Stek i noen minutter til løken er blitt gylden og tilsett eddik. La denne koke bort før du tilsetter tomtatpure og sukker.

DSC_0020-2.jpg

Stek dette i 2-3 minutter før du tilsetter hermetiske tomater og 3 dl kylling/okse kraft. La koke i ca 8 minutter.

DSC_0022.jpg

Hell sausen over en en bolle og kjør med en stavmikser. På denne måten tykner sausen og du får med alle næringsstoffene.

DSC_0036-2.jpg

Hell litt mer olje i pannen og stek karbonadedeigen på høy varme. Krydre med salt og pepper.

DSC_0034-3.jpg

Når kjøttet er ferdig stekt heller du sausen tilbake over kjøttet og blander litt sammen. Jeg synes det er godt å tilsette litt basilikum i sausen også. Smak til med salt og pepper.

DSC_0037-2.jpg

DSC_0048-3.jpg

Finn frem en form som tåler å stå i ovnen og tilsett pastaen og kjøttsausen.

DSC_0050-4.jpg

Rør godt rundt så sausen blander seg godt og fyller seg inne i pastarørene. Strø over litt revet ost og stek i ovnen til osten er smeltet og fått en gylden farge.

DSC_0058.jpg

Dette er en rett som er populær blant både store og små. Lykke til

DSC_0064-3

Kommenter