Pizza Bianca m Bacon – Jeg elsker Italiensk pizza (med video)

Jeg har en kjærlighet for Italiensk pizza. Det har jeg alltid hatt og kommer alltid til å ha. Pizza Bianca er en litt nyere variant for mange med hvit saus. Den gir en spennende og ny smak på pizzaen. Når du kombinerer denne hvite pizzaen med deilig sprøstekt bacon, rødløk og urter får du en veldig deilig pizza. Hvis du ikke har prøvd hvit pizza (Pizza Bianca) før er det virkelig på tide. Her er det med en video som viser deg hvordan du kan bake pizzaer som en ekte italiensk pizzabaker.

Oppskrift Pizzadeig:

 • 500 gram mel (tipo 00)
 • 1/4 pose tørrgjær
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ts salt
 • 1 ts sukker
 • ca 310 gram vann.

Oppskrift hvitsaus:

Tilbehør:

 • Bacon av god kvalitet
 • fersk mozarello
 • parmesan
 • olivenolje
 • rødløk
 • basilikum og timian

 

Hvordan:

Start med å lage pizzabunnen. Bland inn alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Hell i olivenolje og vann og kjør på medium hastighet i 15 minutter. Tilsett litt mer væske eller mel til du får en perfekt konsistens på deigen. Legg litt mel på benken og hell ut deigen. Kna den sammen og legg i en bolle. Ta på plastfolie og la heve i ca 30 minutter til dobbel str.

DSC_0156-2.jpg

Kna deigen en gang til og del opp i 4 like deler. Hver deig blir da ca 190 gram.

DSC_0157-2.jpg

Legg på et oljet brett. Gni på litt temperert vann og dekk med plasfolie. Dette gjør du for at bunnen skal holde seg smidig og at kantene ikke skal bli tørre. Hev ute i ca 20 minutter og sett i kjøleskapet.

DSC_0158-3.jpg

La heve i kjøleskapet frem til du skal lage pizzaen. Ta deigen ut 10 minutter før du skal bake så deigen rekker å få litt varme i seg. Dette gjør at det blir lettere å lage. Sjekk video for hvordan du baker ut pizzadeigen.

Hvit pizzasaus:

Sjekk denne linken for hvordan du lager denne sausen. Kan lages god tid i forveien. Sauce Alfredo

DSC_0183

Tilbehør:

Skjær opp mozarello i skiver og riv opp parmesan. Stek bacon i ovn eller i stekepanna til den er sprø og fin. Skjær opp rødløken i tynne strimler.

Her er video om hvordan du lager pizzaen. Jeg bruker en pizzastein i ovnen og setter ovnen på maks. (300 grader). La steinen og ovnen bli skikkelig varm før du legger inn pizzaen. Stek i noen få minutter, dryss over litt ferske urter og noen dråper med olivenolje. Lykke til

Her ser du pizzaen ferdig og klar for å spises 🙂

DSC_0209.JPG

Kommenter