Hjemmelagde kjøttboller – Fyll opp fryseren!

Alle er glad i gode kjøttboller. Dette er en god oppskrift på krydrede kjøttboller. Kjøttboller passer perfekt til pasta, som grillspyd, på pizza, i supper og mange flere retter. Derfor er dette en smart råvare å lage opp i større porsjoner og fryse ned. Da kan du på rask tid trylle frem deilige middager i lang tid fremover.

DSC_0244-3.jpg

Oppskrift ca 70 kjøttboller:

 • 1 kg kjøttdeig
 • 4 ts salt
 • 3 sjalottløk
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 rød chili med frø
 • 1 ss røkt paprika
 • litt nykvernet pepper
 • litt cayennepepper
 • 1 dl nøytral olje.
 • 2,5 dl griljermel
 • 1 egg
 • 1 ss oregano.

Hvordan:

Når jeg lager farseprodukter som kjøttboller er det viktig at alle råvarene er kalde. Dette gir deg en bedre konsistens. Jeg starter med å fylle en stor bolle med kjøttdeig og starter med å tilsette saltet og krydderne. Bland godt sammen (gjerne med hendene) til kjøttet har fått en litt klissete konsistens.

DSC_0218-2.jpg

Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og stek myk og blank i nøytral olje.

DSC_0217-3.jpg

Kjøl ned. Etter du har fått blandet krydderne godt inn i kjøttet tilsetter jeg egg og griljermel.

DSC_0220-2.jpg

Bland videre sammen og avslutt med løkblandingen du har stekt.

DSC_0221-3.jpg

Bland til kjøttet har fått en jevn og litt klissete konsistens. Jeg bruker som regel hendene når jeg gjør dette, men det fungerer også utmerket å bruke eltekroken i en kjøkkenmaskin,

DSC_0227.jpg

Legg ut plastfolie på benken og begynn å rulle små runde kjøttboller. Jeg gjør meg ferdig med dette før jeg begynner stekingen.

DSC_0236-2.jpg

Hell godt med nøytral olje i en eller flere stekepanner og stek kjøttbollene til de har fått en gylden og fin farge. Jeg steker på medium varme. Legg de stekte kjøttbollene over i en form eller bolle.

DSC_0239-3.jpg

Spar på oljen du steker i for den har fått masse deilig smak og passer ypperlig i en tomatsaus. Jeg pleier å lage en middag med kjøttboller når jeg først gjør denne jobben, men resten fryser jeg ned i passende porsjoner. Å ha hjemmelagde kjøttboller i fryseren gjør at du kan lage mange gode middager veldig enkelt senere. Lykke til.

DSC_0246.jpg

 

 

Kommenter