Panerte kyllingbryst – Dette trikset gjør kyllingen sprø og saftig!

Jeg har tidligere lagt ut fiskepinner panert i cornflakes, denne gangen  er det kyllingbryst. Kyllingbryst er en av de mest vanlige middagsrettene i Norge. Med denne metoden får du deilige crispy kyllingbryst som er saftige og gode inni. Du kan servere disse panerte kyllingbrystene til mange typer tilbehør eller i en salat. Jeg serverer i dag med ris og en veldig god paprikasaus. I denne oppskriften hvis jeg grundig hvordan du lager panert kylling og den gode paprikasausen. Dette er en veldig god oppskrift for store og små!

Oppskrift Panert Kylling:

 • 1 kyllingbryst pr person
 • mel, salt, pepper  (veldig godt med litt chilipulver også)
 • 2 egg
 • 1 håndfull cornflakes pr kyllingbryst
 • Nøytral olje og smør til steking.

DSC_0334.jpg

 

Oppskrift paprikasaus:

 • 3 paprika
 • 4 fedd hvitløk
 • litt chilipulver og salt
 • saften av 1 lime
 • 1 dl god olivenolje.
 • Korinader til topping (frivillig)

DSC_0361-2.jpg

 

Hvordan lage panerte kyllingbryst:

Start med å finne frem kyllingbrystene og legg aluminiumsfolie på benken. Legg kyllingfiletene på folien og finn frem noe hardt. Jeg brukte en kjevle.

DSC_0318-2.jpg

Du skal nemlig slå kyllingen flat for å få den riktige formen og konsistensen. Strø deretter på salt og pepper.

DSC_0321-2.jpg

Hell over litt mel og snu kyllingen. Gjør det samme på andre siden. Finn frem to tallerkner og legg egg i den ene og knust cornflakes i den andre.

DSC_0327-3.jpg

Start med å dyppe kyllingen i eggeblandingen og pass på at alt er dekket med egg.

DSC_0328-2.jpg

Legg deretter kyllingen over i cornflakes og pass på at kyllingen blir godt dekt med cornflakes. Finn frem en stekepanne og legg i nøytral olje og smør. Når dette er varmt steker du kyllingen på begge sider på litt over medium varme til den har fått en gylden og fin farge.

DSC_0333-2.jpg

Legg over på et stekebrett. Sett stekebrettet inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i 10 minutter. Dette gjør du rett før maten skal serveres så kyllingen er varm og sprø når den serveres. Denne måten og lage kylling på er veldig godt og utrolig barnevennlig.

DSC_0334.jpg

Hvordan lage paprikasaus:

Dette er en enkel, men veldig god saus som du også kan bruke som dressing. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader.

DSC_0312-5.jpg

Del paprikaen i to og fjern kjernen. Smør inn med litt olje og bak i ovnen på ca 200 grader. Jeg liker å legge ved noen fedd hvitløk med skall og bake de samtidig. Det gir sausen en god varmende smak av hvitløk.

Når paprikaen er ferdig bakt legger du den over i et målebeger eller bolle. Finn frem en stavmikser og kjør til det blir en glatt masse. Krydre med chili, salt og pepper.

DSC_0338.jpg

Hell oljen i en tynn stråle mens du kjører stavmikseren da får du en jevn og fin saus. Avslutt med å tilsette limesaften. Smak til og server varm eller kald. En deilig saus som passer godt til kylling og andre retter.

DSC_0361-2.jpg

Topp gjerne med litt deilige urter. Jeg har i dag brukt koriander. Lykke til.

DSC_0355

 

 

 

 

 

Kommenter