Vitello Tonato – Min variant av denne Italienske klassiskeren

Vitello tonato er direkte oversatt til norsk Kalv og tunfisk. Det er også hovedingrediensene i denne deilige Italienske retten. Det finnes garantert tusenvis av forskjellige oppskrifter, men her er min variant av retten. Kalvekjøtt er nydelig og mildt på smak. Dressingen som blandes med tunfisk gir retten en deilig smak av syre, sødme, salt og urter. Med smaksrike tomater, krutonger, parmesan, ruccola og en god olivenolje blir dette nydelig. Perfekt å lage som forrett til selskap da det meste kan gjøres i stand god tid i forveien. Kjøttet serveres nemlig temperert (romtemepratur) og ikke varmt.

Oppskrift:

 • Ytrefilet av kalv. (Beregn ca 75 gram pr person)
 • Tunfiskdressing ( se oppskrift litt lenger ned)
 • gode småtomater
 • parmesan
 • ruccola
 • olivenolje
 • Hjemmelagde krutonger

Oppskrift Tunfiskrøre:

 • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje (kjøp av god kvalitet)
 • 3 ss hjemmelaget majones (hvis du kjøper bruk Hellmanns)
 • 1 ss rømme
 • 3 ss med revet parmesan
 • saften av 1/2 sitron
 • 2 ss med kapers
 • nykvernet pepper
 • litt fersk basilikum. (resten kan du bruke til pynt)
 • 1 ss god olivenolje.

 

Hvordan: nøkkelen til at dette skal bli en god rett er at kalvekjøttet er mørt og perfekt stekt. At kjøttet får hvile til det er romtemperert før du skjærer det opp i tynne skiver. Start med å krydre kjøttet godt med salt og pepper.

DSC_0387.jpg

Finn frem en kjele og sett på høy varme. Tilsett litt nøytral olje i pannen og stek kjøttet i 2 minutter på hver side til den får en fin stekeskorpe.

DSC_0391.jpg

Sett kjøttet inn i en forvarmet ovn på 100 grader og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på maks 50 grader. Det skal være lite stekt.

Bland sammen alle ingrediensene til tunfiskrøren og bland godt sammen. Smakt til med salt, pepper og sitronsaft. Hvis jeg lager til mange legger jeg røra i en sprøytepose. Dette gjør det veldig lett å anrette tallerkenen etterpå og helt uten søl.

DSC_0419-2.jpg

For å lage hjemmelagde krutonger skjærer jeg loff i pene firkanter og legger på et stekebrett. Stek på 150 grader til de har fått en gylden farge og blitt helt sprø. Smelt litt smør sammen med et hvitløksfedd og hell over krutongene. Strø på salt og pepper og stek i noen minutter til. Da har krutongene «spist» opp smøret og de smaker fantastisk!

Tomatene kutter jeg pent i to og heller over litt balsamico og olivenolje så de blir litt marinerte. Dette er ikke nødvendig, men gir en ekstra god smak.

Legg gjerne tilbehørene i egne bokser. Det gjør jobben når du skal anrette enda enklere.

DSC_0418-3.jpg

Sjekk video for tips til hvordan du skal anrette tallerkenen.

 

Nå kan du nyte en deilig Vitello tonato sammen med dine venner. Lykke til DSC_0431.jpg

Kommenter