Verdens beste Hvitløksbaguetter lager du selv!! Oppskrift med video

Hvitløksbagutter er et fantstisk tilbehør som både store og små liker. Det er enorme forskjeller i smak på de du kjøper og en ordentlig hjemmelaget hvitløksbaguett. Kombinasjonen av nystekte hjemmelagde baguetter, smør, fersk hvitløk og urter er fantastisk. Når du i tillegg topper disse med litt nyrevet parmesan er det fare for at tilbehøret blir bedre enn maten. Passe ypperlig til Lasagne, salater, pasta osv. Her deler jeg min oppskrift og det kan jeg garantere er god!

Oppskrift Baguett:

 • 420 gram mel
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 2 ss god olivenolje
 • 2 ss tørket oregano.
 • 3 dl vann

Oppskrift hvitløks kryddersmør

 • 150 gram ekte meierismør
 • 4 fedd hvitløk
 • litt fersk basilikum
 • saften av 1/2 sitron
 • salt og pepper etter smak.

Topping:

 • Finrevet parmesan

Hvordan:

Sjekk video og forklaring under:

Start med å blande de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland sammen og spe med vann. Avslutt med oljen.

Tilpass med eventuelt litt mer mel eller vann. Det skal bli en smidig deig som slipper fra kantene på kjøkkenmaskinen. La gå i 15 minutter på medium hastighet. Det kan virke litt lenge, men resultatet blir bedre. Hell over i en bolle og dekk til med plast. La heve i ca 40 minutter til den har nådd dobbel størrelse.

Velt deigen ut på et bord og del opp i 8 deigemner. Kna godt sammen og form de til minibaguetter.

DSC_0444-3.jpg

Det er bare hyggelig om det blir litt forskjell på formen. Det er litt av sjarmen med hjemmelaget ordentlig mat. La heve i 30 minutter eller til størrelsen er doblet igjen. Bruk en kniv og dytt ned så baguettene får en stjerneform på toppen. Dette gir litt variasjon i skorpen og blir «malen» når vi skjære og tilsette kryddersmøret etterpå.

DSC_0445-2.jpg

Stek på over og undervarme 220 grader i ca 25 minutter. Hvis du har dampfunskjon så skru på litt damp. Det gjør at de hver ytterligere før baguettene får skorpe.

DSC_0446.jpg

La de hvile i 15 minutter og skjær opp med en skarp kniv i stjerneformen du lagde. legg på godt med kryddersmør og press også ned i baguetten. Avslutt med å strø på revet parmesan og stek i 5-10 minutter til på 220 grader. Til smøret og osten har smeltet og du har fått en sprø og fin skorpe. Server varme og nyt dette fantastiske tilbehøret. Lykke til.

DSC_0456-4.jpg

 

Kommenter