Saftig og krydret tacokylling – Prøv dette i stedet for kjøttdeig.

Fredag er den store tacodagen i Norge. Taco kan variere fra den tradisjonelle litt triste Norske varianten med «old el paso» krydder, Norwegia ost, ferdigsauser og skjell til en mer smaksrik og mer autentisk meksikansk taco. Jeg foretrekker alltid den siste av disse. Mer smak, sunnere og mye bedre. Her er oppskrift på en veldig deilig kyllingblanding som er rask å lage. Prøv å bytt ut den vanlige tacokjøttdeigen med denne!

Oppskrift:

  • 4 stk kyllingbryst
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær (ca som tommelen)
  • 1 ss oregano krydder
  • 1 ss cummin krydder
  • 2-4 ts chilipulver (avhengig av styrke og hvordan du liker det.
  • 2 dl vann
  • 0,4 dl eplecidereddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • nøytral olje til steking

 

Hvordan:

Start med å krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Hell litt nøytral olje i stekepanne og varm opp.

DSC_0004-2.jpg

Stek kyllingen på høy varme i noen minutter til den får en pen stekeskorpe. Når du har stekt kyllingen på begge sider flytter du den over til en stekeplate og setter i en forvarmet ovn på 160 grader. Stek i +/- 10 minutter eller kyllingen har en kjernetemperatur på ca 61 grader.

DSC_0009-3.jpg

I stekepanna du stekte kyllingen tilsetter du finhakket sjalottløk, hvitløk og krydderne.

DSC_0006-3.jpg

Tilsett litt mer nøytral olje og stek i noen minutter til løken er blitt myk og gylden. Tilsett nå vann og eplesidereddik.

DSC_0011-3.jpg

Bland godt sammen. Riv i ingefæren og la denne blandingen småkoke i noen minutter.

DSC_0012.jpg

Ta ut kyllingen når den er klar og la hvile noen minutter. Skjær opp i mindre biter.

DSC_0017-2.jpg

Bland den delte kyllingen tilbake i stekepanna/kjelen og skru ned varmen.

DSC_0019.jpg

Nå er kyllingen klar! Det er veldig godt med litt frisk koriander på toppen, men det kan du velge selv. Dette er veldig godt og et supert alternativ til den mer vanlige tacokjøttdeigen. Lykke til.

DSC_0029-4.jpg

Kommenter