Speltbrød med yoghurt og havre – Hjemmelaget er best!

Hjemmelaget brød er alltid veldig godt og det føles litt deilig å slippe å kjøpe langt dårligere alternativer på butikken. I Norge spises det mye brød. Det ligger i vår tradisjon og kultur. Det spises brød ofte til både frokost og lunsj. Da kan det være greit å lage hjemmelaget brød. Det er ikke vanskelig og holdbarheten er veldig god.  Min kone har mast litt på at jeg skal lage noen speltbrød da hun ikke tåler hvete like godt. Så her er en veldig god oppskrift. Havre og yoghurt gjør dette brødet saftig og smaken er ypperlig.

Oppskrift:

  • 800 gram siktet speltmel
  • 200 gram sammalt speltmel
  • 100 gram havregryn
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss akasihonning
  • 1 boks gresk yoghurt (350 ml)
  • Samme mengde med vann
  • 3 ss olivenolje.

Hvordan:

Her er en video som grundig forklarer hvordan du lager dette brødet. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett væsken og yoghurt. Elt sammen i 5-10 minutter. La heve i 1 time i en bolle dekket med plast. Del opp i 2 og legg dem i smurte brødformer. La heve i 1 time til og pensle med melk. Strø over litt mer mel og havre. Stek i 45 minutter på 200 grader (over og undervarme/ nederste rille i ovnen) La kjøle seg på en rist og nyt et deilig brød. Lykke til.

DSC_0054-2.jpg

Kommenter