Gladkokkens ribbesaus – epler, krydder og god kraft

En god saus er viktig for å gjøre et måltid komplett. Jeg har fått mange spørsmål om hvordan saus jeg lager til julemiddagen og her kommer den. For meg er det viktig med gode smaker. Hvis du har laget ribba med min metode vil du sitte igjen med en fantastisk kraft. Jeg synes at ribbemåltidet er såpass fett at det trengs litt godt med syrlighet i sausen. For å få frem denne blander jeg kraften sammen med en deilig krydret eplekraft. Eple og ribbe er en utmerket kombinasjon og denne sausen har masse gode smaker av jul.

Oppskrift:

 • 7 dl ribbekraft (med grønnskaker som i oppskriften min)
 • 3 dl ferdig redusert krydret eplejuice (så i oppskriften må du bruke 1 dl mer)
 • 2-3 ss smør (avhengig av hvor tykk du foretrekker sausen)
 • 2-3 ss hvetemel  (avhengig av hvor tykk du foretrekker sausen)
 • smak til med salt og pepper
 • rør inn litt ribbefett rett før servering.

 

Oppskrift krydret Eplejuice:

 • 4 dl eplejuice av god kvalitet.
 • 0,5 dl soyasaus
 • 1 eple
 • 1 løk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 2 laurbærblader
 • 1 ss hel sort pepper
 • 1 ss sennepsfrø
 • 2-4 grønne kardemommefrø
 • 2 stjerneanis.

 

Her ser du hvordan du lager denne sausen:

 

En god saus gjør måltidet fullkomment! Denne er litt syrlig, men det mener jeg en ribbesaus burde være. Kombinasjonen av svinekraft med grønnsaker og eplejuice gir et fantastisk resultat. HUSK ALLTID Å SMAKE TIL SAUSEN!! Jeg kan ikke få sagt dette mange nok ganger. Juster med litt salt, pepper osv for å få en perfekt balanse.

Kommenter