Fisk- og skalldyrssuppe med kokosmelk!

Dette er en deilig og smaksrik fiskesuppe. Varmende chili og mild kokosmelk kombinert med laks, reker, blåskjell og torsk. Veldig gode smakskombinasjoner og en varmende og deilig kremet kraft. Denne suppa smaker godt hele året.

fisk5

Oppskrift til 4 personer:

 • 1 nett blåskjell
 • 800 gram reker
 • 1 pakke salmalaks
 • 600 gram torskeloin.
 • 2 røde chili
 • 2 sjalottløk
 • 4-5 fedd hvitløk
 • 2 ss tomatpure
 • 2 ts sukker
 • 2 dl Hvitvin.
 • 2 bokser kokosmelk
 • 50 gram smør
 • 1 liter skalldyrskraft
 • fersk koriander
 • 1 sitron
 • salt og pepper

Hvordan:

Start med å skylle og vaske blåskjellene godt. Kast de som er ødelagte eller ikke lukker seg når de er over vannet. Finn frem en stor kjele og tilsett smøret. Finhakk sjalottløk, chili m frø og hvitløk. Surr i smøret i 5 minutter på middels varme. Tilsett tomatpure og sukker og stek videre i 2-3 minutter. Skru opp varmen tilsett blåskjellene og rør godt rundt i kjelen. Tilsett hvitvinen og sett på lokket. Nå tar det ca 5 minutter før blåskjellene er ferdige. blåskjell.jpg

Etter ca 5 minutter har alle blåskjellene åpnet seg og er ferdige. Det er viktig at hvitvinen koker/damper blåskjellene ordentlig. Så hvis varmen ikke er høy nok kan det ta noe lenger tid. Fisk opp alle blåskjellene og legg i en bolle til senere. Tilsett begge boksene med kokosmelk og la småputre i 10 minutter. Hell opp i skalldyrs kraften. (Se oppskrift på skalldyrs kraft nederst i denne artikkelen). Kok videre i ca 20 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper for å få en bra balanse på suppen. Kjør glatt med en stavmikser.

fisk 6

Skrell rekene og kutt opp fisken i passende store biter. Jeg pleier å ta fisken sous vide hver for seg på 55 grader i 20 minutter, hvis ikke tilsetter man fisken  i den varme suppen 5-10 minutter før servering.

torsk og laks

Start med å legge en del blåskjell i bunn av hver tallerken eller tilbake i kjelen. Legg oppi fisken og avslutt med å pynte med godt med reker og litt koriander. Nå kan du nyte en deilig og god fiskesuppe!

fisk6

Oppskrift skalldyrskraft:

Hvordan lage skalldyrs kraft på reker? Ta en kjele og sett på høy varme. Tilsett nøytral olje og varm opp. Tilsett alt rekeskallet og rør godt rundt. Stek skallene i et par minutter før du tilsetter løk, hvitløk og litt pepper. Stek noen minutter til og hell i ca 1 liter vann. La koke i ca 30 minutter og sil av kraften.

fisk2.jpg fisk3

 

Kommenter