Grønnsakssuppe med svineknoke – Vitaminbombe på billigsalg!

Nå er det på tide å fylle opp vitaminlagrene og tilfredstille smaksløkene med en utrolig god suppe. Suppe med lettsaltet svineknoke gir en fantastisk smak, fløyelsmykt kjøtt og masse deilig grønnsaker. Lag en stor porsjon for dette går det mye av. Restene kan du lett fryse ned og tine opp igjen ved en senere anledning. Denne suppen lager nesten seg, men den bruker lang tid. Jeg pleier å koke kjøttet og lage kraften dagen før jeg skal servere. Da er det bare å varme opp, tilsette grønnsakene og suppen er klar på 30 minutter. Dette er en fin måte å bruke billige og sunne råvarer å lage noe som både store og små elsker. Her skal jeg forklare deg hvordan du lager denne suppa. Jeg lager dobbel porsjon så jeg har til en senere anledning, men oppskriften er til en enkel porsjon.

høstsuppe2

Oppskrift 3-4 pers:

 • Lettsaltet svineknoke
 • 3 poteter
 • 3 gulrøtter
 • 1 persillerot
 • 1 sellerirot
 • bladpersille ( til pynt ved servering)
 • hel sort pepper
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 2 sjalottløk
 • 2-3 laurbærblader.

 

Hvordan:

Start med å finne frem en stor kjele og legg svineknoken i kjelen. Fyll opp med vann så det dekker alt kjøttet og litt til. Legg i hel sort pepper, hvitløk , sjalottløk og laurbærblader. Kok opp vannet. Når vannet koker setter du ned varmen så det kun småkoker. Dette skal få stå å koke i ca 2 1/2 time før kraften og svineknoken er ferdig. Det blir en fantastisk smak på denne kraften.

høstsuppe1

Ta opp svineknoken og rens av alt fettet. Du skal kun bruke kjøttet på knoken. Skjær kjøttet opp i passende biter og legg til side på en tallerken. Sil av kraften så blader, pepperkorn osv blir borte. Når kjøttet koker kutter jeg opp grønnsakene og potetene i passende store terninger. Tilsett alle grønnsakene i kraften og kok til de er passe møre. Dette tar ca 15 minutter. Når grønnsakene har kokt legger du i kjøttet og koker alt sammen på middels varme i 10 minutter.

DSC_1045

Da er suppen klar til servering. Finn frem noen store fine suppeskåler og fyll på. Pynt med litt finhakket bladpersille og server rykende varm. Det er også veldig godt med litt flatbrød med smør ved siden av hvis du ønsker. Kos deg med denne deilige grønnsaks suppen! Lykke til.

DSC_1056

 

2 kommentarer Legg til din

 1. Tore Rell sier:

  Kan ikke fatte at den forferdelige hvitløken kommer inn i alle oppskrifter, ikke smaker den godt, og i tillegg har den en grusom stank, og da snakker man dårlig ånde..

  1. janhenriks sier:

   Jeg synes hvitløk gir en veldig god smak. Men må selvfølgelig brukes i riktig mengde. Hvis du kjøper fersk god hvitløk og fjerner evnentuell stilk i midten av feddet så slipper du stank og dårlig ånde 🙂 Men smaken er som baken……

Kommenter