Raske kyllingboller med gulrot og søtpotet – populært for store og små!

den

Dette er en enkel hverdagsmiddag som er populær blant store og små. I tillegg er dette en super rett for å  få store og små til å spise mer grønnsaker. I denne oppskriften har jeg brukt kyllingkjøttdeig og gode krydder. Du klarer fint å lage denne på under 30 minutter og restene passer ypperlig som lunsj eller i matpakken til barna. Den deilige kyllingsausen med kokosmelk er smaker utrolig godt og vil du gjøre retten ekstra fristende kan du ta på litt ost som gratineres i ovnen.

DSC_0103-2.jpg

Stor Oppskrift:

  • 2 pakker a 400 gram kyllingkjøttdeig.
  • 3 store søtpoteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 liten boks kokosmelk
  • salt og pepper
  • 7 dl kyllingkraft (buljong eller Gladkokkens Kyllingkraft)
  • 1 dl griljermel
  • 1 ss smør og 1 ss hvetemel (kan også bruke maisenna)

 

  • Krydder
    • 3 ts malt cummin
    • 3 ts paprikakrydder
    • 1 ts salt
    • 1 ts pepper
    • 1 ts hvitløkskrydder
    • gjerne litt chili hvis du liker det litt spicy

 

Hvordan:

For at dette skal bli en hverdagsrett som lages på kort tid er rekkefølgen viktig. Start med å sette ovnen på 200 grader varmluft. Finn frem en mellomstor kjele og legg i kyllingkraft eller 7 dl vann og 1 kyllingbuljong terning.

DSC_0116-2.jpg

Sett varmen på kjelen så kraften begynner å koke. Nå kan du begynne å skrelle søtpotet og gulrot. Del opp i passende biter og legg i kraften. Skru ned varmen og la de stå å småkoke i 10 minutter.

DSC_0120-2.jpg

Når grønnsakene  koker er det påtide å lage kyllingbollene. Dette er en veldig enkel versjon. Legg kyllingkjøttdeigen i en bolle og tilsett krydder og griljermel. (eventuelt brødrasp).

DSC_0108-3.jpg

Rør godt rundt så alle krydderne blir blandet godt inn. Griljermelet gjør at deigen blir litt fastere og det blir lett å lage Kyllingbollene.

DSC_0110-2.jpg

Bruk rene og fuktige hender og form til ganske store boller. Finn frem en stekeplate eller form og hell i litt olje på bunn. Dette er så ikke bollene skal sitte fast når de stekes. Sett bollene i i ovnen og la steke i ca 10 minutter.

DSC_0111.jpg

Bruke en sil og hell av grønnsakene. Ta vare på kokevannet for den skal du bruke til sausen.

DSC_0121-2.jpg

Finn frem en ny og mindre kjele og tilsett smør. Når smøret har smeltet tilsetter du melet og rører godt rundt. Spe nå på med den varme kraften.

DSC_0127-3.jpg

Nå får du en jevn og fin saus som smaker av kylling og grønnsaker. Tilsett kokosmelken og lag koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron hvis du synes sausen mangler litt syrlighet.

Ta nå kyllingbollene i formen ut av ovnen og hell over grønnsaker og sausen. Sett tilbake i den varme ovnen og la steke i 5 minutter til. Hvis du ønsker er det også veldig godt med litt ost på toppen før siste steking.

DSC_0136-5.jpg

Nå er det bare å sette formen på bordet og la alle forsyne seg selv. Passer også godt med litt salat ved siden av. Lykke til.

DSC_0142-4.jpg

 

Kommenter