Tomatsuppe – hjemmelaget er så mye bedre og sunnere!

Jeg mener det nesten burde være forbudt å servere Toro tomatsuppe til de man er glad i eller seg selv. Disse få grammene med pulver som når de blander seg med varmt vann blir en rød jevnet væske. Tomatsuppe er veldig enkelt å lage og det er så mye sunnere og bedre! Her skal jeg vise hvor enkelt det er å lage en god og næringsrik tomatsuppe. Følger du denne oppskriften kan du serverer tomatsuppe neste gang med masse næring, god samvittighet og et smil om munnen 🙂

Oppskrift:

 • Gode tomater 6-8 stk.
 • 1 boks hermetiske tomater (Mutti)
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 rød chili
 • 1 rødløk
 • 2 sjalottløk
 • 7 dl kyllinkraft ( fungerer med terning også)

Tilbehør

 • Creme fraiche
 • Basilikum
 • valgfritt (egg, pastaskruer, bacon osv)

Jeg deler opp rødløk, chili, hvitløk og sjalottløk og putter  i en form sammen med tomatene. Hell på litt olivenolje salt, pepper og sukker. Grunnen til at jeg bruker litt sukker er at tomatene du får kjøpt i vanlige butikker ikke har så mye sødme som de burde. Putt formen i stekeovnen på 200 grader å la de kose seg der i 40 minutter. Bakte tomater og grønnsaker gir mer sødme og bedre smak i suppa.

Ta frem en kjele og hell alle grønnsakene i formen over i denne.  Hell på kraften, kok i 10 min og kjør helt glatt med en stavmikser.  Det er utrolig viktig å smake til rett før servering. Tilsett eventuelt litt mer salt, pepper eller sukker så du får en god balanse. (god balanse = smaker godt og har nok syre, salt og sødme)

Jeg synes basilikum er veldig godt sammen med tomat. Så jeg kjører noen blader med basilikum sammen med olivenolje til en jevn masse. Ta en skje å legg på noen sirkler med basilikum og rørt creme fraiche. Pynt gjerne med et basilikum blader og noen biter med chili hvis man liker det HOT 🙂 Lykke til ! Det er også godt med kokte egg, bacon eller pasta.

tomat1.jpg

3 kommentarer Legg til din

 1. Lise Fjeld sier:

  Hei,
  Står nå mitt oppi mekkingen av denne tomatsuppen, men det står ikke hvor og når jeg skal bruke hermetikk tomat boksen. Greit å da ta den rett i kjelen når ting mørnes før stavmikseren brukes?
  Ellers gleder vi oss veldig til og smake på denne i kveld, har tidligere prøvd oss på spareribs og de var helt fantastiske:-)
  Vi er glad det har kommet en gladkokk på markedet:-)
  Mvh Lise

  1. janhenriks sier:

   De er bare å ta rett i kjelen mens det andre står i ovnen. Lykke til 🙂

 2. Elise sier:

  Skal lage denne i morgen, gleder meg masse! 😀

Kommenter