Tzatziki – Sunn og frisk dressing

Denne dressingen er brukt mye i Hellas og Tyrkia. Den er basert på yoghurt naturell og er derfor en veldig sunn dressing. Passer godt til krydret kjøtt, kylling, grillmat, brød og i salater. Jeg liker Tzatziki fordi den er så enkel å lage og smaker friskt og godt. I perioder hvis jeg skal spise litt sunt blir det ofte tzatsiki til maten. Her har du en enkel og rask oppskrift. I dag serverer jeg den med karbonader, stekte poteter og karamelliserte løk. Jeg legger link til dette litt lenger ned i posten.

DSC_0262-4.jpg

Oppskrift: 

  • 1 boks gresk yoghurt naturell
  • 1 stor slangeagurk
  • 2 fedd hvitløk eller 1 hel kinahvitøk
  • revet skall av 1 sitron
  • liten skvis med sitronsaft
  • noen dråper med god olivenolje
  • salt og pepper.

 

DSC_0297-3.jpg

 

Link til de andre rettene:

Hjemmelagde karbonader – Sunt, enkelt og veldig godt!

Karamelliserte løk med rødvinseddik – Fantastisk godt tilbehør til kjøtt

Knuste poteter – denne metoden gir sprø, myke og utrolig gode poteter!!

Hvordan lager du denne:

Start med å finne frem en bolle og hell yoghurten i denne. Tilsett deretter hvitløk som er presset, sitronskall, litt salt og pepper og noen dråper med olivenolje.

DSC_0266-2.jpgFinn frem et rivejern og riv hele agurken. Som du sikkert vet inneholder agurk mye vann og det skal du ikke ha med i dressingen. Så legg den revne agurken i en sil eller liknende og press godt til det meste av vannet er borte og du sitter igjen med en fast klump med agurk.

DSC_0269-3.jpgLegg denne i yoghurten.

DSC_0270-4.jpg

Rør godt rundt og smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitron. Ta på plast og sett i kjøleskapet. La den gjerne stå, men du kan spise den med en gang. Den smaker nesten bedre dagen etter så lag gjerne en litt stor porsjon. En deilig frisk og sunn dressing. Lykke til.

DSC_0283-2.jpg

Kommenter