Hasselbackpoteter – denne klassikeren fortjener oppmerksomhet.

Hasselbackpoteter er smaker veldig godt! Dette er et godt kjent tilbehør, men jeg synes den fortjener litt oppmerksomhet. Her viser jeg deg noen gode triks som gjør dette tilbehøret enda bedre og lettere å lage. Hvis du lurer på hvorfor de har fått navnet Hasselbackpoteter er det fordi det var en Stockholmsrestaurant som het Hasselbacken som ble kjent for denne måten å servere poteter på.

Oppskrift pr person:

  • 2 store poteter (det er viktig at de er kokefaste og ikke melne)
  • litt olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 skive med smør
  • timian eller andre urter du liker til.
  • 1/2 fedd hvitløk.

 

Hvordan: Start med å vaske potetene godt og tørk dem. Jeg skreller ikke potetene når jeg lager Hasselbackpoteter. Finn frem en skarp kniv og skjær av litt av langsiden på poteten.

DSC_0332.jpg

På denne måten blir den liggende helt stødig når du skal steke og det blir lettere å kutte dem opp. Et veldig smart triks for å få skjært like langt ned på hele poteten uten at du trenger å være bekymret for å skjære igjennom poteten er å legge en spisepinne på hver side av poteten.

DSC_0333-3.jpg

Nå er det bare å skjære poteten ned til kniven treffer spisepinnene. Jeg liker at det er ganske tynne skiver, men det kan du selvfølgelig velge selv. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Legg potetene i en smurt ildfast form. Smør inn med litt god olivenolje og krydre med salt og pepper.

DSC_0335-3.jpg

Når ovnen er varm setter du inn potetene og setter klokka på 30 minutter. Etter 30 minutter tar jeg formen ut og skal tilsette smør, urter og hvitløk hvis du liker det. Jeg bruker en ostehøvel å skjærer tynne skiver av smør og legger en skive på hver potet. Med dette trikset så får du smøret helt jevnt fordelt og det deilige smøret renner ned i alle sprekkene. Legg på litt urter og litt hvitløk.

DSC_0339.jpg

Sett tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til. Øs over litt av det krydrede smøret. Tips: Hvis resten av middagen ikke er klar. Sett ovnen på 70 grader og la de stå der frem til servering. 

DSC_0353-2.jpg

Hasselbackpoteter passer til utrolig mye forskjellig mat, men er vel mest kjent for å serveres til kjøtt og vilt. Lykke til.

DSC_0360-3.jpg

Kommenter