Arme Riddere – En magisk start på dagen!

Dagens frokost var i følge min sønn helt magisk! Arme riddere er en klassiker som jeg tror de fleste har lært å lage en eller annen gang. Jeg tror jeg ikke har spist dette siden jeg gikk på skolen, men det blir garantert ikke lenge til neste gang. Når du først skal lage denne retten, så hold grovbrød og olivenolje langt unna. Her skal det brukes loff og det er viktig å steke i ordentlig smør. Det gir en utrolig god skorpe og saftige brød. Server sammen med litt friske bær og syltetøy. Her er min oppskrift.

DSC_0681-2.jpg

Oppskrift:

  • 6 tykke skiver av stekt loff
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • Bringebærsyltetøy og bringebær
  • Melis til pynt.
  • Godt smør til steking.

 

Hvordan: Start med å finne frem en bolle og tilsett egg, melk og krydder. Bland godt sammen.

DSC_0683-3.jpg

Skjær opp loffen i 6 litt tykke skiver. Legg brødet i eggeblandingen og la væsken trekke seg inn i brødet. Snu brødet rundt . Dette gjør du med alle skivene.

DSC_0687-2.jpg

Finn frem en stekepanne og sett på litt over medium varme. Tilsett smør og vent til smøret begynner å bli brunt før du legger de væte brødskivene i panna. Stek 3-4 minutter på hver side til brødet har fått en gylden og fin farge på begge sider.

DSC_0691-3.jpg

Jeg synes det ser best ut og dele hver skive i to. Legg på et brett og strø på litt melis. Legg på ferske bær og en skål med syltetøy. Nå kan du nyte en deilig frokost! Lykke til og kos deg.

DSC_0704-2.jpg

Kommenter