Rekecocktail ala Gladkokken

Rekecocktail var en stor folkefavoritt på 80 og 90 tallet. Den ble servert i utallige selskaper i mindre eller mer heldige varianter. Jeg synes denne retten fortjener et lite comeback. Rekecocktail er veldig godt og kan gjøres på mange forskjellige måter. Min variant er ganske annerledes enn den klassiske versjonen, men smakene passer ypperlig sammen og her får smaksløkene prøvd seg litt.  I tillegg er det jo veldig praktisk med en forrett du kan lage i stand i god tid før gjestene kommer og ha i kjøleskapet.

Oppskrift 4 Cocktailglass

 • 500 gram reker.
 • 1 pose med frosne erter
 • 50 gram smør
 • 10 gram parmesan
 • litt ruccola
 • 1 rød chili
 • 2 ss soya
 • 2 ss ketjap manis
 • saften av 1/2 lime
 • litt koriander (til pynt)
 • 4 ss granateplekjerner.

 

Start med å pille rekene. Jeg hadde besøk så da passer det perfekt å sette gjestene til denne jobben.

DSC_0623.jpg

Sett på ovnen på 180 grader. Nå skal du lage parmesanchips. Dette er veldig enkelt, ser fint ut og smaker godt. Ta bakepapir i en langpanne og riv over parmesan. Riv ca halve parmesanen til chips og resten av den skal i ertepuren. Stek brettet med parmesan noen minutter til den har fått en lys gylden farge. Ta ut og avkjøl. Sett på en kjele for å lage ertepure. Kok opp vanne og hell i ertene.

DSC_0605.jpg

Kok i 4 minutter og hell av vannet. Legg ertene i en bolle og tilsett smør og resten av parmesanen. Smak til med salt og pepper. Kjør glatt og press igjennom en fin sil for en helt glatt masse. Fordel i bunn av hvert sitt cocktailglass

DSC_0624.jpg

Etter du har lagt i ertepure så legger jeg et lag med ruccola. Stikk de litt ned i ertene for da får du litt høyde på retten.

DSC_0625.jpg

Fordel reke i 4 like hauger og legg i hvert sitt glass.

DSC_0628-2.jpg

Bland sammen finhakket chili, limesaft, soya og ketjap manis. Fordel sausen over rekene. Dette gir en deilig syrlig, salt, sterk og søt smak. Avslutt med granatepler og legg på litt parmesanchips på toppen.

DSC_0629-2.jpgNå er denne moderne rekecocktailen klar. Sett i kjøleskap frem til servering.  Lykke til

DSC_0642-2.jpg

2 kommentarer Legg til din

 1. Sissel Hals sier:

  Ketjap manis? Hva er det?
  Jeg sparer på dine oppskrifter, venter med spenning på neste !

  1. janhenriks sier:

   Hei. Så hyggelig å høre. Ketjap manis er en søt soyasaus. Du får den på de fleste normale matbutikker 🙂 Var veldig godt dette!

Kommenter