Hverdagsburgere – Rask middag med god smak.

Hamburgere er populært her hjemme hele året. Denne oppskriften er for de dagene hvor ting skal gå fort og du har lyst på en kjapp og god hverdagsburger. Det er mye dårlige ferdigburgere i butikken. Med disse triksene får du en saftig burger med god smak. Jeg synes det er bedre å lage litt større burgere å servere en burger pr person.

DSC_0707-2.jpg

Oppskrift 4-6 store burgere a ca 175-200 gram:

  • 800 gram kjøttdeig
  • 1 dl griljermel
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 2 ts med oregano
  • 2 ts med løkpulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 2 ts worcestersauce.

Tilbehør du liker på burgeren

Hvordan: Start med å blande sammen saltet i kjøttdeigen og tilsett resten av ingredisenene. Bland sammen til burgeren får en litt klissete og seig konsistens. Del farsen opp i 4-6 like store boller og form til en fin hamburger.

DSC_0712-3.jpg

Jeg har en hamburkgerpresse liggende i skuffen og den pleier jeg å bruke, men det er ikke nødvendig.

DSC_0715-4.jpg

Stek på høy varme i en stekepanne med litt nøytral olje. Sett ovnen på 225 grader.

DSC_0720.jpg

Når du har stekt burgeren raskt på begge sider legger du de i en ildfastform. Målet er at burgeren skal få en fin skorpe, men ikke være brent. Legg på ost hvis du liker det og sett i ovnen.

DSC_0722.jpg

De trenger ca 10 minutter så er de ferdige. Det er smart triks å steke hamburgerbrødene i en tørr panne. Da får de stekeskorpe noe som smaker godt og har den smarte funksjonen av dressing ikke trekker ned i brødet.

DSC_0725-3.jpg

Jeg synes sylteagurk, rødløk og tomat er de viktigste ingrediensene, men her kan du bruke akkurat hva du liker. Bruk en god dressing, aioli eller sennep og ketchup.

DSC_0727.jpg

Server gjerne på et brett. Det er helt klart lov å spise en burger med henda! Lykke til og nyt en god burger.

DSC_0731-3.jpg

 

Kommenter