Langtidsstekt Høyrygg - Mørt, saftig og lager seg nesten selv.

Høyrygg er en rimelig stykningsdel av okse og har veldig god smak, men den trenger litt tid for å bli perfekt. Kokkene kaller denne metoden å braisere kjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg høyrygg av okse
  • 2 stk rødløk
  • 3 stk gulrot
  • 1 stk rød chili
  • 7 fedd hvitløk
  • 1 ss worcestersauce
  • 4 dl vann
  • 4 dl mørk øl (Guiness)
  • 3 stk stjerneanis
  • salt og pepper

Forslag til tilbehør

  • potetmos
Ingredienser

Det vil si å steke kjapt først før den får stå med lokk i lengre tid sammen med litt væske. Jeg liker å avslutte den siste tiden i ovnen uten lokk. Da fordamper mer av væsken og smakene konsentrerer seg enda mer. Kjøttet får også litt ekstra skorpe. Når kjøttet er ferdig er det utrolig mørt og smaken er helt fantastisk. Server sammen med en deilig potetmos og du har en billig og fantastisk søndagsmiddag eller festmåltid. Lag heller litt mye for blir det rester av kjøttet kan du bruke dette til taco, sandwicher, lapskaus, supper og mye mer.

Steg 1

Start med å skjære opp kjøttet. Jeg viser i grundig i videoen under hvordan denne skal gjøres. Skjær bort sener, men la alt fettet sitte på kjøttet. Del opp i store biter (ca 100 gram pr bit) Krydre rikelig med salt og pepper rett før du skal steke kjøttet. Hell nøytral olje i en stekepanne og stek kjøttet raskt på høy varme på alle sider til du får en gylden og fin skorpe. Når kjøttet er ferdig stekt legger du det over i en ildfastform.

Hoyrygg1

Steg 2

Hvis du har en form med lokk er det perfekt, men det fungerer også bra med aluminiumsfolie. Når du er ferdig å steke kjøttet heller du vannet i pannen så du får med all den gode smaken. Legg stjerneanis i vannet og worcestersaus. Når panna er kokt ren heller du væsken i formen med kjøttet. Jeg deler opp alle grønnsakene i ganske grove biter og legger i formen.

Hoyrygg2

Steg 3

Bland godt sammen kjøttet og grønnsakene og hell over boksen med øl. Sett på lokket og sett i en ovn som er forvarmet til 140 grader. La stå i 2 timer ta den ut og bland kjøttet forsiktig. Ta av lokket og la steke i 2 timer til. Så formen skal stå totalt i ovnen 4 timer.

Steg 4

Da er det bare å nyte et deilig måltid. Server gjerne en god hjemmelaget potetmos til!

Hoyrygg Hoved

Sjekk ut videoen jeg lagde om hvordan du gjør det