Mexican Mole - En kyllingrett med smak av chili, urter og sjokolade

Dette er en veldig vanlig saus/rett i Mexico og en smaksbombe av en rett. Mørk sjokolade, røkt chili, kyllingkraft og masse gode krydder gjør at smaksløkene går bananas når du får servert dette.

Ingredienser

porsjoner

Oppskrift kraft

Du kan evt kjøpe kyllinglår og kyllingfond

  • 1 stk hel kylling
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk chili
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss korianderfrø
  • vann til det dekker kyllingen

Oppskrift saus

  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss fennikelfrø
  • 2 ts kanel
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk løk
  • 2 stk chili
  • 3 ss peanøttsmør
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 dl rosiner
  • 1 neve tortillachips
  • 1 stk lime (saft)
  • 50 gr mørk sjokolade (70%)
Ingredienser

Server sammen med deilig ris, hjemmelaget guacamole og limebåter. Dette er autentisk Meksikansk mat, men jeg har gjort noen tilpasninger så vi kan lage retten med råvarer vi har tilgjengelig her.

Steg 1

Hvordan lage kyllingen og kraften:

Start med å dele opp kyllingen i bryst, lår, vinger og skrog. Alternativ kan du kjøpe kyllinglår og kyllingkraft.

Tips: Hvis du kjøper kyllinglår og ferdigkraft. Legger bare kyllingen i kjelen og fyller opp med kyllingkraft. Følg ellers oppskriften med koke og steketiden

Bilde 2

Steg 2

Legg grønnsaker og skroget i en kjele og stek i noen minutter. Tilsett kaldt vann og legg resten av kyllingen i gryta.

Bilde 3

Steg 3

La kyllingen trekke/kokepå svak varme i 1 time. Legg kyllingbitene i en ildfast form og kast skroget. Sil av å spar på kraften. Denne skal du bruke i sausen.

Bilde 4

Steg 4

Bruk grillfunksjonen i ovnen og grill den kokte kyllingen i 5-10 minutter til den får en gylden og fin farge.

Bilde 5

Steg 5

Hvordan lage sausen:

Start med å finne frem en kjele og legg krydderne i den tørre kjelen. Stek i noen minutter til du begynner å kjenne god lukt av krydder.

Bilde 6

Steg 6

Jeg knuser dem litt før jeg tilsetter løk og chili og litt nøytral olje. Stek til løken har blitt myk.

Bilde 7

Steg 7

Tilsett peanøttsmør og kyllingkraften. La dette koke i noen minutter.

Bilde 8

Steg 8

Tilsett dette i en blender/kjøkkenmaskin sammen med rosiner og tørkede tortilla eller tortillachips.

Bilde 9

Steg 9

Kjør til en glatt masse og sil tilbake i kjelen.

Bilde 10

Steg 10

Nå sitter du igjen med en glatt saus med mye smak.

Bilde 11

Steg 11

Tilsett sjokoladen og lime. Smak til sausen med salt og lime.

Bilde 12

Steg 12

Ta på godt av sausen i formen sammen med kyllingen og bland godt sammen.

Bilde 13

Steg 13

Stek i 20 minutter på 200 grader. Nå er kyllingen klar. Server denne deilige kyllingen sammen med ris, tortillachips, resten av sausen og en god hjemmelaget guacamole.

Bilde 14

Steg 14

Legg på litt ekstra limebåter og strø over litt finhakket chili og koriander rett før servering.

Bilde 15