Huevos Rancheros – rustikk, spicy og latterlig god

Huevos Rancheros betyr egg fra ranchen/gården. Dette er en rustikk, spicy og latterlig god middag, lunsj eller frokost. Smaken av den spicy tomatsausen sammen med bacon, mozzarello og egg er en uslåelig kombinasjon. Hele retten stekes i inn eller med lokk og alle de gode smakene smelter sammen. Server sammen med godt brød. Retten er inspirert av de Danske brødrene Price.

huevos1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift:

 • 4 egg
 • 1 boks tomatpure
 • 2 chili
 • 1 løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 pakke bacon.
 • fersk mozzarella
 • persille
 • rødvinseddik.
 • godt ristet brød
 • Krydder: spisskummen
 • Krydder: chipotle chili eller annet chili krydder.
 • Krydder: røkt paprika.

 

Hvordan:

Start med å steke bacon i en stor stekepanne. Bruk en stekepanne du kan sette inn i ovnen eller du har lokk til. Det perfekte her er jo en panne man kan sette på bålet etterpå, men ikke alltid det passer. Når baconet er ferdig stekt ta de ut av stekepannen og legg tilside. Tilsett løk og chili og stek i fettet fra baconet. Etter et par minutter tilsett hvitløk. Når disse begynner å bli gylne/myke tilsett en skvett med rødvinseddik (ca 1 spiseskje), tomatpure og 2 ts sukker. Stek dette litt før du tilsetter en boks med hermetiske tomater (Mutti er den beste). Nå skal du smake til sausen med krydder. Dette skal være en spicy rett, så ikke hver varsom på chilikrydderet. Når du er fornøyd med smaken på sausen kutter du det sprøstekte baconet og tilsetter i sausen. Vent 5 minutter og sausen er klar. Trekk stekepannen til side og lag 4 små fordypninger i sausen. Klekk et egg i hver fordypning. Spre godt med fersk mozzarella over hel stekepannen og strø over hakket persille. Det skal se litt rustikk ut!

Nå setter du hele stekepanne i oven/grillen/ bålet eller setter på et lokk. Stek til eggehvitene er faste og plommene fortsatt rennende. Da er retten klar og det er bare å begynne å spise.. server gjerne rett fra pannen med ristet brød til.

Huevos2.jpg

huevos3.jpg

Én kommentar Legg til din

 1. Pontus sier:

  Dette er det beste jeg har spist for å komme igang på formiddagen. Kan se for meg hvordan dette ville bli i en bålpanne. Blir bankers til høstjakta!

Kommenter