Hummer Bisque – Kanskje verdens beste suppe – en Fransk delikatesse

Hummer er en nydelig ingrediens. Dette flotte store skalldyret ser majestetisk ut og smaker enda bedre. I denne suppen blir det kokt kraft på skallet og selve kjøttet blir smørstekt i pannen. Dette må være en av verdens beste supper. Dette er for meg en fantastisk forrett eller lunsj. Her lærer du triksene for å få mest mulig smak ut av skallet og lage denne nydelige suppen. Denne oppskriften har tatt utgangspunkt i en klassisk fransk hummer bisque, men jeg har tilsatt noen nye gode smaker som jeg mener forbedrer suppen ytterligere. Har du ikke prøvd dette før er det virkelig på tide.

DSC_0722.jpg

Oppskrift 4 personer:

 • 1/2 hummer per person
 • 2 ss tomatpure
 • 2 sjalot løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 gulrot
 • 2 dl hvitvin
 • litt vellagret rom/cognac til flambering
 • 5 dl vann
 • 5 dl kremfløte
 • estragon
 • chipotle chili
 • sitronsaft, salt og pepper

Hvordan:

Finn frem en stor kjele og fyll opp med vann. Tilsett godt med salt i vannet. Legg hummeren oppi kjelen med hodet først. Hummeren skal kokes i 2 minutter. Mens hummeren koker finner du frem en stor bolle og fyller med isvann. Når du hummeren har kokt ferdig legger du den direkte i isvannet. Da stopper kokeprosessen og det er lettere å få hummerkjøttet ut av skallet.

dsc_0729

Etter noen minutter i isvann er den klar til å deles opp. I denne retten skal du bruke halen og klørne. Start med å rive av halen, press forsiktig ned med hånden så du hører et knekk og dra av skallet til halen. Legg halen tilside. Prøv å få mest mulig av kjøttet i klørne. Del kroppen til hummeren i 2 og skallet i mindre biter.

dsc_0754

Finn frem en stor stekepanne og hell i litt olje. Varm opp sikkelig å tilsett alt skallet. Stek på høy varme til den blir sikkelig brunet. Dette gir en fantastisk smak på suppen. Tilsett 2 ss tomatpure og sjalottløken og rør rundt.

dsc_0739

Etter ca 1 minutt heller du på litt rom/cognac og tenner på med en fyrstikk. Dette er å flambere. Når flammene har slukket heller du i hvitvinen. La hvitvinen koke ned til ca halvparten før du tilsetter litt vann og resten av grønnsakene.

dsc_0735

Nå skal dette få koke i 30 minutter før du tilsetter fløten. Kok videre i ca 30 minutter til suppen får riktig konsistens.Sil av suppen og  smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Stek hummerkjøttet i smør i en stekepanne.

dsc_0753

Rett før servering bruker jeg en stavmikser for å få en luftig og deilig konsistens på suppen.

dsc_0755

Hell i en fin suppetallerken, legg i hummerkjøttet og pynt med litt finhakket estragon.

dsc_0758

Dette smaker helt fantastisk og er kanskje verdens beste suppe. Lykke til.

dsc_0776

Kommenter